EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31958

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Weer een stuk Pastoriestraat weg

Beschrijving

Bij de aanleg van de HOV2-lijn wordt het kruispunt Pastoriestraat - Onze Lieve Vrouwestraat met de Veldmaarschalk Montgomerylaan ongelijkvloers. Om dan een afslag vanaf de Pastoriestraat naar de Montgomerylaan te realiseren zal de rij huizen tussen de Verwerstraat en de Slagerstraat moeten verdwijnen. De rest van de huizen die kant op stond al op de sloperslijst zodat er van alles op deze foto, behalve het kantoorgebouw achteraan, niets meer zal overblijven. Ook de bomen zullen het moeten ontgelden. Van de huizen heb ik een fotoserie gemaakt, om die te bekijken klik hier.


Geplaatst op

22-08-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2012
Naam: Wim Habraken  

Bedankt voor de mooie diaserie! We hebben daar een aantal jaartjes gewoond (Slagerstraat 26) dus het blijft trekken! Gaat dat dus helemaal tegen de grond?! Vooruitgang hou je niet tegen - heimwee ook niet!


Datum: 23-08-2012
Naam: Cees van Rooij  
img

Mooie serie Tini. Wim heeft gelijk, met de vooruitgang gaat ook een stuk geschiedenis weg. Ik zie in de serie het café waar ik als kleine jongen met mijn opa mee naartoe mocht. Het huis van de familie Bayens, van de familie Van Dommelen, van Van Schaijk, waar mijn opa en oma boven bij inwoonden. De winkel van Pardoel en ga maar door. Ook ons eigen geboortehuis nr. 105 gaat tegen de vlakte. Hopelijk is dat allemaal de vooruitgang waard.


Datum: 23-08-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dan weet Wim ongetwijfeld de naam van het, volgens mij, hotel op de hoek. Was dat niet Metropool? Zo ja, dan heb ik daar nog een mooi verhaal over.


Datum: 24-08-2012
Naam: Ans van Trigt  
img

Volgens mij was de naam van het cafe "Monopole".


Datum: 24-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

De naam van het café was inderdaad Monopole. In de tijd dat onze Cees met opa naar het café ging heette het Hendriks. Andere namen uit die tijd (jaren 50): Wiertz (95), School (97), Berendsen (99), Vos (101). Het winkeltje van Pardoel staat niet op deze foto. Dat staat op de andere hoek van de Verwerstraat. Het rijtje vanaf daar tot aan "De Driestam" mag voorlopig blijven staan.


Datum: 12-08-2013
Naam: Marij Dané  
img

ik heb gewoond in de Pastoriestraat nr. 60 (helaas heb ik daar geen foto van), tegenover de familie Bayens, naast fam. Van Berlo en fam. Fetter.


Datum: 12-08-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En aan de overkant van die zijstraat zit een 'antiek'winkeltje. Daar heb ik een aantal jaren geleden nog een waterketel gekocht. Dit terzijde.
Nu het café, wat ook kamers verhuurde en Monopole heette. In 1977 was mijn dienstmakker Jan Verhagen uit, zoals hij het zelf zei 'New fox lake city', de man die ik aan mijn nicht Caroline koppelde. Zijn eerste nacht in Eindhoven bracht hij door in café Monopole, nadat hij natuurlijk eerst kennis had gemaakt met mijn nicht. Nu, 36 jaar later, zijn ze nog steeds getrouwd.


Datum: 12-08-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Klopt allemaal Giovanni. Om te beginnen het antiekwinkeltje. Dat is later gevestigd in de winkel die onze Cees hierboven het winkeltje van Pardoel noemt. Hier heeft ook heel lang de witgoedwinkel van Martens in gezeten. En Monopole was ook een hotel, zie ook foto 8452.


Datum: 09-05-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens mij moet de bewoner / uitbater de zoon zijn van den Ducker uit de Lijmbeekstraat. Of is het een zoon van Agnes? Op de Schootsestraat heeft hij ook nog een dergelijke zaak gehad, of heeft hij deze nu nog.


Datum: 15-01-2016
Naam: Meine Huizenga  
img

Ik heb in de wijk omsloten door Montgomerylaan / Pastoriestraat / Kruisstraat / Verwerstraat sinds december 2015 een krantenwijk. De huizen in de fotoserie in de PDF zijn al lang niet meer zo mooi als ze daar op de foto staan. Bij Pastoriestraat 83, 91 en 93 zijn de ramen betimmerd en de brievenbus weg. 85 t/m 89 zijn nog wel een beetje oké. De rest is gesloopt. De 2e-hands meubelzaak tegenover het cafeetje is gestopt. De huizen daarnaast zien er niet verzorgd uit en de stoep daarbij wordt nauwelijks schoongemaakt. De gesloopte huizen hebben op dit moment plaatsgemaakt voor volkstuintjes en deze zijn tegen het geluid van de rondweg beschermd door een geluidswal.


Datum: 16-01-2016
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

De familie Baayens woonde op nr. 81. Ik was een tijd lang bevriend met Treesje Baayens. Zij en haar zusje Petra zaten op kostschool in Aarle-Rixtel na de dood van hun moeder.
De 2 zonen van Jan Ducker en zijn vrouw Dymphy waren eigenaar van het antiekzaakje. Een broer John is een paar jaar geleden zeer jong overleden. De andere zoon heeft nu een kringloopwinkel in de Joris Minnestraat.
Agnes was geloof ik een tante, die ook in antiek deed. Dus een zuster van hun vader.