EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4318

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 151.

Beschrijving

.


Geplaatst op

26-05-2006

Reacties:

Datum: 09-04-2007
Naam: Will van Oers  
img

Hier zat de drogisterij van Harrie van Iersel.


Datum: 03-05-2007
Naam: Addy de Greef - Kastelijn  
img

Ik woonde aan de overkant op de hoek van de De Vriesstraat ('t Zuivelhoekje). Op de hoek was een café waar ik de naam van kwijt ben en om de hoek was een zwarte pad naar de Lijmbeekstraat waar je uitkwam bij Touringcarbedrijf Willy de Kruyff.
Op de andere hoek, die je niet meer ziet, zat een kolenhandel. Het pand rechts van het café was van drogisterij Van Iersel, die later een nieuw pand gebouwd hebben, twee huizen verder naar rechts en wat teruggebouwd (verder van de straat).


Datum: 04-05-2007
Naam: F van Beek  
img

De naam van het café was volgens mij De Rustende Jager en de naam van de kastelein was Van Doorn.


Datum: 10-05-2007
Naam: Addy De Greef  
img

Nu weet ik het weer. Het was gewoon café De Jager. Ik zie nog de groene neonverlichting voor me. In het pand van de drogist is later een accuzaak (Varta) gekomen. Daarnaast stonden twee huizen onder één kap. In het eerste woonde de fam. Van der Sommen met ik dacht twee kinderen en in het tweede een weduwe met de naam Konings, met inwonend een jonger stel met een kind. Ook toen was er woningnood.
Rechts van de nieuwe drogist tot aan de Bondstraat woonde vervolgens mevr. Geertman, fam. Meulman (directie ETOS), fam. Haubrich, dochter Gerda zat bij mij op school, mevr. Broens en de fam. Van der Plas met een dochter (ook directie Etos).


Datum: 11-05-2007
Naam: Peter Guns  
img

Aan het zwarte pad dat naar de Lijmbeekstraat liep zat links kolenhandel Linders. Daarnaast accuhandel Veltmann en dan Piet Boogers auto's en motoren. Verder door in het zwarte pad zat links bakkerij Volksbelang. Volgens mij zat drogisterij Van Iersel verder door richting Bondstraat.


Datum: 11-05-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad, café De Jager! Harry Rooijakkers, een van mijn vaders kappersbediendes, woonde daar.


Datum: 13-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

De Jager Bar, de vader van Leo de Jager, zo noemden wij hem tenminste. Ik weet niet of het zijn werkelijke naam was. Harrie Rooyakkers heeft het later overgenomen en daarna is hij naar het Hemeltje in de Kerkakkersstraat in Strijp gegaan. Was de zwarte pad niet de Binnenpad waar vroeger een vrouw van lichte zeden vermoord is door haar eigen man?


Datum: 15-05-2007
Naam: Hans Meulman  
img

Het binnenpad waar die vrouw van lichte zeden is vermoord ligt achter de Fellenoordkerk en de fratersschool, aan de andere kant van dit straatje lag een bouwsloperij als ik me goed herinner.


Datum: 03-12-2008
Naam: Peter Everaert  
img

Hier hebben mijn opa en oma Van Dooren gewoond. Toen nog onder de naam "Fortuna bar". Opa had voor de oorlog een zand- en grinthandel en oma runde samen met haar vijf knappe dochters het café. Tijdens de oorlog hadden de Duitsers alle vrachtauto's gevorderd. Na de oorlog hebben hun twee zonen Frans en Jan het bedrijf overgenomen en zijn toen verhuisd naar de Lijmbeekstraat, naast Van den Broek (ook wel de Tut genoemd).


Datum: 19-10-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jan, op foto 3655 zie je de kop van de Binnenpad waarover jij en Hans het hebben. Rechts naast de slagerij waar later op het dak nog een grote DAF-reclame werd geplaatst. De bovengenoemde zwarte pad was, zoals al gezegd, een doorsteek tussen de Boschdijk en de Lijmbeekstraat, ter hoogte waarvan destijds melkhandel Van der Heijden was gevestigd. En, wat mij bij staat, ook een autouitdeukerij/-spuiterij.
Die doorsteek is volgens mij ontstaan na de sloop van een pandje waarin eind jaren 40/begin jaren 50 de allereerste kapsalon van Ad Brekelmans, mijn vader, was gevestigd. Zie ook foto 4164.


Datum: 19-10-2016
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

De Binnenpad kwam volgens mij uit in de Harmoniestraat. De sloper heette Van Kol. Wel was er rechts een paadje dat naar de Lijmbeekstraat liep. Links was er een straatje dat Kortestraat heette. Hanneke van Vroenhoven woonde daar.


Datum: 05-05-2017
Naam: Marga van Dijk  
img

Addy, die meisjes Van der Sommen waren Helma en Margareth, even oud als Els en ik van Boschdijk 114. Ik herinner me al deze namen heel goed en óók dat we niet op het Binnenpad mochten komen, want er was daar 'iets' gebeurd. Nu weet ik éindelijk wat er gebeurd is.


Datum: 14-03-2021
Naam: Joke Van Deurzen-Semler  
img

Weet iemand hoe de vrouw heette die gasmuntjes verkocht? Zij woonde in de buurt of naast Boogers bromfietsen op de Boschdijk.