EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4474

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Viaducten

Onderwerp 3.:

Beukenlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Viaduct Beukenlaan / Schootsestraat.

Beschrijving

Een foto van de bouw van dit viaduct, waarschijnlijk genomen vanaf het Philips Veemgebouw. Zie ook foto 1108 met bijbehorende commentaren. (RHCe beeldbank 0019032)


Geplaatst op

02-06-2006

Reacties:

Datum: 13-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De oud-wethouder Piet Timmers had het idee geopperd, het hoogspoor op deze manier te verwezenlijken, zodat er een enorme parkeerplaats zou ontstaan. Maar het werd te duur bevonden. Op de foto achteraan rechts zie ik een luifel op de hoek van de Canadastraat. Ik heb in dit pand wel eens een wat eendags gereedschap gekocht. Was dat niet de snuffelzolder? En de buurman verkocht complete kostuums voor een weggeefprijs.


Datum: 13-03-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

In die tijd zat op de hoek Canadastraat en Beukenlaan een Etos-kruidenier met daarnaast in de Beukenlaan de Etos-drogist en in de Canadastraat de Etos-slagerij. Later zijn daar diverse faillisement-verkoop-winkels etc. gekomen.


Datum: 13-03-2007
Naam: Ben Dankers  

Aan de achterkant van de ETOS-slagerij heeft ook nog een hele tijd de worstmakerij van de ETOS gezeten. Ik kwam daar als interne-accountant graag even controleren, verse Berliner en gerookte ham, over de zult zal ik geen geheimen verklappen, maar als je weet wat er in ging dan ......


Datum: 19-03-2007
Naam: Paul Van Maurik  
img

Wat een gevoel van nostalgie roept dat op. Ik heb hier als jongen tijdens de autoloze zondagen (oliecrisis) heerlijk gerolschaatst.


Datum: 19-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

En dan te weten dat dit de Beukenlaan heet, en er nog slechts een enkele van die bomen overeind was gebleven, waarnaar de laan werd genoemd. Ja hier staat ie dan nog, rechterkant op de hoek Zwaanstraat/Schootsestraat, de enige van een lange rij beuken die er ooit aan die kant van de Beukenlaan stonden. Heet dat dan de vooruitgaan? Weinig plaats meer voor de zwanen uit het Zwaantjesbos dat er ooit vlakbij was.


Datum: 19-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Zat (zit) er onder de linkerkant van het Strijps Bultje bij de friettent niet een kleine schuilkelder? Ze hebben mij dit wel eens verteld. Er zat wel een stalen deur in dat schuine gedeelte.


Datum: 19-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

De treinwagons werden door speciale vrachtwagens getrokken. In het veemgebouw werden de wagons nog vaak met 'de hand' gelost. Dat was hard werken voor die mannen.


Datum: 16-05-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Die winkels waren of zijn nog van Sjef Leenaerts als ik me niet vergis.


Datum: 30-09-2015
Naam: Harry Frissen  
img

Wat ik me van dit "plein" aan de kant van de Zwaanstraat herinner, is de enorme hoeveelheid VIPRE-bussen die daar onder toezicht van een verkeersagent af en aan reden om alle Belgische arbeiders van en naar hun werk te brengen.


Datum: 30-09-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Harry, zie foto 12144.