EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4510

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Rivierstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Taxibedrijven

Onderwerp 3.:

Riviertax

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Witte taxi van Rivertax uit de Rivierstraat.

Beschrijving

Een bewijs dat Rivertax ook witte taxi's had. Leo en Jeanny de Wit-Tegenbosch hier op de Verhulststraat 28. Maar eh Leo, je trouwdatum vergeten? Foei. De ene keer vermeld je 1963 en de andere keer 1962.


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-08-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Sorry 15-10-1962 het is ook zo lang geleden, maar nog steeds met dezelfde.


Datum: 09-04-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Jeanny Tegenbos was mijn buurmeisje in de Verhulststraat. Wij woonden op 30, naast ons Van Hoek, daarnaast Pennings. Naast Pennings Wouters, daarnaast Boersma (de grote politieagent, zijn zoon Jan ging later ook bij de politie). Daarnaast op de hoek woonde de fam. Vissers.


Datum: 13-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Jan, naast ons woonde Rossieau en later Koelink dan Boersma en op de hoek Van Dam.


Datum: 14-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ik ben hierdoor een beetje in de war gebracht. Voor zover ik weet woonde de familie Tegenbosch op de Benoitstraat nr. 2. Wijzelf op nummer 8.


Datum: 15-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Dat klopt wel Toon, maar de fam. Tegenbosch is later naast ons komen wonen. Eerst woonde op 28 familie Van Gorp. Hun zoon Piet was verdronken in Scheveningen in zee. Wat Tonny Wouters zegt is ook waar, maar Tonny praat over het allereerste begin toen we daar kwamen wonen rond 46/47.


Datum: 16-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Ja Toon, dat was een andere familie Tegenbosch. Op de andere hoek (van de Verhulststraat) woonde Van Dam. Later familie V.d. Heijden, getrouwd met Jo van Dam.


Datum: 17-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Jan, ik heb toen ik op school zat vakantiewerk gedaan bij Velasquez in Meerveldhoven. Daar werkte ook een meisje van Wouters, een zus van Cor/Cees, was dat Tonny?


Datum: 18-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Nee hoor, ik heb nooit bij Velasques gewerkt. Ik heb bij jullie Ien in de klas gezeten. Ben dus wat jonger dan jullie. Heel jong getrouwd en tot mijn 26e jaar in de Verhulststraat gewoond bij mijn ouders.


Datum: 18-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Cees (Corrie) Wouters is inderdaad mijn broer, Toon.


Datum: 19-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Toon daar weet ik niets van, ik weet wel dat mijn zussen Trees en Mia heel lang bij Velasquez hebben gewerkt. Mijn zus Trees is inmiddels overleden.


Datum: 20-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Maar Toon Geevers heeft ook gelijk. Bij hen op de hoek (Benoitstraat) woonde inderdaad ook een familie Tegenbosch. Die zijn later verhuisd naar de Bennekelstraat tegenover de Barbaraschool. Voor Tegenbosch woonde daar de familie Zimmerman.


Datum: 21-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Tonny dat jij dat nog weet van fam. Zimmerman, die was ik al weer vergeten.


Datum: 22-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Van de familie Zimmerman kan ik me nog Carla, Peter en Wilie herinneren. Peter ging iedere woensdag- en zaterdagmiddag met zijn accordeon achter op de fiets, waar een speciale drager voor was gemaakt, naar de muziekles. Hij was erg goed en won toen al verschillende prijzen.


Datum: 23-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Kees Koenen woonde vanaf de Verhulststraat eerste blok rechts van de Benoitstraat op een na laatste huis.


Datum: 23-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

In de eerste vier huizen van de Benoitstraat, gerekend vanaf de Obrechtlaan, woonde op nr. 2 Zimmermann, op 4 Emmes, op 6 Coenen (Kees) en wij op 8. Later is op 2 Tegenbosch (Harrieke) en op 4 Der Kinderen komen wonen. Aan deze kant verderop in de straat waren allemaal duplexwoningen en de meeste mensen kende ik daar niet. Aan de overkant herinner ik me nog wel vanaf het eerste huis de families Van Litsenburg, Van Boekel, Toon Jansen de kapper, Struyk en De Brouwer. Wie daar op de hoek woonde weet ik niet meer. Helemaal op het eind woonde daar later Heini v. Hoof die al sigaretten rookte als we tussen de middag van school naar huis liepen. Ik heb ook een, nog niet geplaatste, foto van een carnavalsoptocht ingestuurd waar alle huizen van de Valeriusstraat op staan en waarvan ik alle families nog eens heb genoemd. Ik kan me de meeste namen uit de Verhulststraat ook nog wel herinneren. Hier de namen voorzover ik ze nog weet gerekend vanaf de Obrechtlaan. V.d. Heiden (V. Dam), Boersma, Wouters, Rossieau, Pennings, Van Hoek, Snijders, Van Gorp, Maassen, Wijman, Zondag, Hermkes, Groenen (Tonnie Groenen dodelijk verongelukt tijdens een spelletje met een schilder in hun eigen achtertuin), De Corte, Sprengers, Blanken, Koolen, Paultje?, Van Beek, Braun, Buis, bakker Panken en de Etosslager (Brouwer) waar de fam. Baars boven woonde. Ik geloof dat ik zo de volgorde correct heb weergegeven.


Datum: 25-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Klopt Jan, Kees Koenen woonde op Benoitstraat no 6 en Toon Geevers op 8.


Datum: 26-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Paultje v.d. Meeren. Goed zo Toon, je hebt de namen goed onthouden. In de Valeriusstraat woonde Korvers, Vd. Lubbe dan V.d. Horst (mijn man zijn thuis), Ottenheim, V. Happen, V. Mierlo, Ophorst, V.d. Wier en ??


Datum: 27-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Tonnij, V.d. Wier was de laatste voordeur in de Valeriusstraat, toen nog met een snoepwinkeltje. Er was daarnaast nog wel een huis, maar daarvan zat de voordeur om de hoek. Volgens mij moet het trouwens Verhappen zijn i.p.v. Van Happen. Een van die jongens is toen getrouwd met Jetje Jansen, dochter van kapper Jansen uit de Benoitstraat.


Datum: 27-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Tonnij ik ben bevriend met Bennij v.d. Horst, dat is dan je zwager. En mijn neefje woont samen met het kleinkind van je oudste zwager (Danielle Hamelink), want zegt altijd ome Bennij. Ben jij dan een broer van Cees Wouters? Er heeft ook nog een jongen bij jullie gewoond die heete Loekie Meijvis als ik het goed heb.


Datum: 28-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Bennie is mijn zwager, hij is de jongste broer van onze Jan. Danielle is de kleindochter van onze Jan zijn oudste broer. En ik ben de jongere zus van Cees. Loek Myvis is mijn stiefbroer. Ik hoop dat je het allemaal snapt?


Datum: 29-07-2008
Naam: Raymond Hoogwoud  
img

Ik zie de naam Koelink voorbijkomen. Waren de jongens niet bevriend met een van de jongens Theunissen uit de Benoitstraat 11, Joop Theunissen? En was er ook niet een Karin Koelink tussen al de jongens?


Datum: 29-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Ze hadden geen Karin. Wel Els, Ali, Ria en Miepke.


Datum: 30-07-2008
Naam: Raymond Hoogwoud  
img

Welke van de meisjes is dan geboren rond 1952? Misschien vergis ik me, en was ene Karin vriendinnetje met een van de meisjes Koelink?


Datum: 30-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Tonnij, is Bennie jouw zwager en broer? Want een broer van jouw broer is toch ook jouw broer.


Datum: 11-03-2009
Naam: Ria Koelink  
img

Heel toevallig zag ik deze foto, al ken ik het bruidspaar niet. De familie Tegenbosch op de hoek van de Benoitstraat toentertijd had een dochter die Jeanny heet. Ik ben Ria Koelink en mijn zus Anneke is van 1952, dus misschien was zij wel het vriendinnetje van Karin. Mijn broer Frits was bevriend met Joop Theunissen. Bij Tonnie Wouters thuis mochten wij (de Koelink-meisjes) altijd naar het kinderuurtje kijken want wij hadden nog geen tv.


Datum: 11-03-2009
Naam: Tonnij Wouters  
img

Natuurlijk Ria, ook nog een Anneke. Ria, deze Jeanny woonde naast Snijders, op de hoek daar woonde ook een Tegenbosch. Ben je in Nederland of Amerika?


Datum: 11-03-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Toon Gevers somt praktisch alle namen op van de bewoners die toen in de Verhulststraat woonden. Bij de familie Groenen kwam ik lang geleden, in de jaren 60, vaak over de vloer, want ik was toen bevriend met Henk Groenen die veel later naar Amsterdam verhuisd is. Van het ongeluk met hun zoon Tonny kan ik me niets herinneren. Wel weet ik dat Henk redelijk jong is overleden. Gerard, zijn broer, kan ik me wel herinneren. Vader en moeder Groenen waren eenvoudige, maar vriendelijke en eerlijke mensen. Als Woenselnaar ben ik zelf nog eens gaan wonen in Gestel. Dat was in de Lassusstraat, bij de Bennekelstraat.


Datum: 12-03-2009
Naam: Ria Koelink  
img

Tonnij, ik ben in Amerika. Ik hoop eind september weer bij onze Ali in de Verhulststraat te kunnen logeren voor een paar weekjes, en natuurlijk ook bij mijn andere broers en zusjes.


Datum: 20-07-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Tonnij, kun jij je dan ook nog herinneren dat naast mij, waar Tegenbos woonde, eerst de familie Van Gorp woonde waarvan de zoon Piet van Gorp in Scheveningen in zee is verdronken? Later zijn ze verhuisd naar Gestel, achter de flats tegenover het belastingkantoor in Gestel.


Datum: 20-07-2009
Naam: Tonnij Wouters  
img

Ja Jan, dat weet ik nog, onze Harrie was erbij toen hij is verdronken. Ze waren met een vriendengroep in Scheveningen.


Datum: 02-08-2014
Naam: Piet Maassen  
img

Toevallig op deze site terecht gekomen; kan me het een en ander nog wel herinneren, hoewel ik vanaf mijn 12e niet meer veel thuis was. Zat in die tijd in St Michielsgestel.


Datum: 03-08-2014
Naam: Jan Snijders  

Piet, jij woonde op het hoekje tegenover van Gorp. Ik kan me jou nog goed herinneren.


Datum: 03-08-2014
Naam: Piet Maassen  
img

Jan, het gaat best goed met me. Ik heb na mijn trouwen nog in de Holstraat gewoond in die flats die nu afgebroken zijn. Daarna verhuisd naar Woensel (Vaartbroek) en woon nu alweer vanaf 1974 in Maarheeze.


Datum: 03-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Toon Geevers, weet je of er in de Verhulststraat nog een van de kinderen Groenen woont?


Datum: 04-08-2014
Naam: Toon Geevers  
img

Wim, ik zou het niet weten. Ben al 50 jaar uit Gestel weg.


Datum: 04-08-2014
Naam: Tonnij Wouters  
img

Nee, er woont niemand meer van de fam. Groenen in de Verhulststraat. Karel Tegenbosch nog wel, Ali Koelink en Jet Wouters. Verder is iedereen vertrokken.


Datum: 04-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Dank je Tonnij, het is ook allemaal heel lang geleden.


Datum: 27-03-2017
Naam: Bert Wijman  
img

Van 1949 tot 1971 op nummer 24 gewoond. Mijn lagereschoolvriendinnetje was Ali Koelink, die ik nu nog wel eens ontmoet bij een kopje koffie. Zij woont nog steeds in de Verhulststraat. Ik inmiddels al geruime tijd in Wageningen. Mijn zus Ria is getrouwd met een Pennings (Rinie).