EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4762

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Ekkerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ekkerstraat op foto.

Beschrijving

Deze foto is genomen in 1954 van vermoedelijk de Ekkerstraat in Strijp. Zeker weten doe ik het niet. Als er mensen zijn die er meer over kunnen vertellen dan graag.


Geplaatst op

25-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-06-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Mijn man denkt dat dit de boerderij van Sleegers is, dit is nu het industrieterein de Hurk


Datum: 26-06-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Als ik naar foto 1539 kijk, zie ik veel overeenkomsten, behalve de bomen voor de boerderij. Liep hier net voorbij die electr./telefoonpaal niet het 'paaike' naar de Schootsestraat? Naar Toirkens? En zie ik achter de boerderij niet het 'torentje' van de Koenraadkerk? Jan Toirkens en Diny Nagel kijk ook eens.


Datum: 28-06-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Nog net half zichtbaar, achter deze boerderij, zie je inderdaad de contouren van de Paterskerk aan de Bezemstraat (Paters Capucijnen), en de richting waar je in kijkt is dus zeg Noord/Noord-Oost.
Iets VOOR deze boerderij aan de rechterkant was dus het bekende zandpaadje dat naar de Schootsestraat liep, nabij de Protestantse kerk. En links tegenover deze zelfde boerderij was het Tolstraatje, dat richting Noord-Brabantlaan liep ( naar het westen toe).
Links ervan ( van deze boerderij dus) was het huis van de schillenboer van Oijen en ook het huis van de familie van de Moosdijk. En zover mijn wetenschap gaat, is dit de boerderij van de familie Maatje.
Ik herinner me deze bovengrondse electrictiteitspalen op deze foto nog heel goed. Ik denk dat de foto genomen is rond 1950-1952, niet later zou ik zeggen, want door de aanleg van de Rondweg verdwenen al die bovengrondse masten her en der. Op dat moment was de Ekkerstraat dus nog altijd een zwart sintelpad... tot aan de Kreugelstraat toe.
Laat maar eens horen wat anderen ervan zeggen, maar dit is waar ik bijna zeker van ben.
Het is dus zeker NIET het industrieterrein de Hurk, nee..
Het paaike... was waarschijnlijk ietsje verder terug..., mogelijk net ietsje VOOR de plek waar deze foto is genomen.
Deze knik in de weg, van de Ekkerstraat...herken ik duidelijk, daar heb ik dus talloze malen gewandeld. Vanaf mijn 5e of zo..


Datum: 19-07-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Zie ook de andere foto van dit deel van de Ekkerstraat in Strijp, foto 4762. De boerderij waar we hier op uitkijken is dus die van de famile Maatje, met een strooien dak. En nog net een beetje zichtbaar (dak) naar links op de foto is de volgende boerderij van de familie Vermeulen (foto 4762) aan de Ekkerstraat. De Ekkerstraat had hier een bocht in de weg. Lange tijd was het alleen een zwarte sintelweg. De boerderij van Maatje had nog jarenlang een ouderwetse waterput achter hun huis en in de oorlogsjaren stond in hun tuin een Duitse Flak opgesteld (afweergeschut). Toen de Ekkerstraat werd rechtgetrokken daar verdwenen al die aardige boerderijen, dat zal rond 1960 zijn geweest.


Datum: 22-07-2009
Naam: Nellie v.d Ven- v.d. Eerden  
img

Dit is echt de boerderij van de Fam.Maatje, dit waren mijn opa en opa. Aan de zijkant van de boerderij groeide `n hele mooie roze klimoproos.


Datum: 04-06-2012
Naam: P. van Dortmont  
img

Het klopt,dat dit de boerderij van familie Maatje is. Vanwege een bombardement aan de Kastanjelaan moesten wij naar ons opa en opoe toe en dat was die boerderij aan Ekkerstraat. Daar hebben wij ongeveer een jaar gewoond.
Het klopt wat Jan Toirkens schrijft.


Datum: 06-12-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

De familie van Otto Nicolaes Maatje-Maria Peters kwam per 16 juni 1925 met 11 kinderen vanuit Emmen eerst aan de Zwaanstraat 18 in Strijp te wonen, later werd dat een deel van de Schootsestraat, nabij de Kreugelstraat. Die huizen waren van Philips en staan er nog steeds. Per 13 februari 1934 verhuist men naar de Ekkerstraat 7, dat is dus de boerderij hierboven, die al geruime tijd geleden werd opgeofferd aan de vooruitgang.