EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4819

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

631 BeA2

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Beatrixkanaal

Onderwerp 3.:

Oirschotsebrug, Oirschotsedijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beatrixkanaal - Oirschotsedijk.

Beschrijving

Volgens de potloodkrabbels op de achterkant is deze foto in september 1939 op de Oirschotsedijk gemaakt. De brug over het Beatrixkanaal had toen kennelijk nog een boog(?). Op de foto: Wim en Jo Kuipers, Jo Latour en ene Frans. Mijn vader, Ad Brekelmans, schoot dit vriendenplaatje.


Geplaatst op

29-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-06-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dat klopt want de pukezetters uit Woensel hebben er met regelmaat gebruik van gemaakt. De heren die afgebeeld staan hebben er niet veel moeite mee gehad gezien hun kleding.


Datum: 02-06-2008
Naam: Huub de Mul  
img

Ben, deze foto heeft me aan het speuren gezet. De brug is niet zoals ik altijd heb gedacht opgeblazen door het Nederlandse leger in mei 1940, maar door de Duitsers op 22 sept. 1944 toen zij zich terugtrokken op Oirschot e.o. Dit geeft aan dat de kaartjes in de boeken over de bevrijding van Eindhoven m.b.t. verkenningsroute van luitenant Palmer niet helemaal correct zijn. Hij moet deze brug overgegaan zijn: andere bruggen in de directe omgeving waren al in 1940 vernield en niet meer hersteld. Eind 1944 is hier een Baileybrug gelegd en het kanaal waarin restanten van de brug maar ook gezonken schepen lagen weer bevaarbaar gemaakt.


Datum: 13-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Huub, ik vind dat nou zó knap dat mensen zoals jij zo tot op het bot kunnen gaan om de werkelijkheid boven tafel te halen: chapeau!


Datum: 08-03-2017
Naam: Hans Schoonen  
img

Beste Ben, ik vraag mij af of de genoemde Jo Latour mijn schoonvader kan zijn. Hij was drogist uit Oirschot, maar dat zou niet moeten kunnen. Mijn schoonvader is 85 en de mannen op de foto zijn duidelijk ouder.


Datum: 08-03-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hallo Hans, ik ken de familie Latour niet zo heel erg goed. Ik weet dat Wim een tijdlang beheerder was van wijkgebouw De Hagenkamp. Mij staat bij dat Jo ergens in Limburg woonde. Ik heb in relatie tot deze fam. Latour geen aansluiting bij Oirschot.


Datum: 09-03-2017
Naam: Sjef van Eijk  
img

Ik zit me toch mijn hoofd te breken over wat Wil van Hout bedoelde met 'pukezetters'.