EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4940

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

727 Beemden

Straat:

Hightech Campus

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Waalre / High Tech Campus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
High Tech Campus (4)

Beschrijving

Op de campusboerderij (wat was de oorspronkelijke naam?) prijkt het straatnaambordje v. Gestelstraat. Huisnummer 25 is vervangen door een overdreven 61.


Geplaatst op

03-07-2006

Reacties:

Datum: 26-02-2007
Naam: Yvonne Alewijns  
img

Mijn man werkt al bijna veertig jaar bij Philips Nat Lab, nu Campus en ik ken dit gebouwtje alleen onder de naam de boerderij. Er zijn hier veel feestjes en recepties gehouden. Maar het zal zeker wel een andere naam hebben.


Datum: 03-03-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Deze boerderij is sinds 1969 het onderkomen van de Philips NatLab Sportclub. Hans Verbunt, de oud-secretaris van deze sportclub, maakte mij erop attent dat de geschiedenis van deze boerderij is beschreven in het boek Van Kastanjelaan naar Campus, uitgegeven ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de club.
Uit dit boek: De boerderij is gebouwd in 1873 en de eerste eigenaren waren Leopold Franciscus Kelen en zijn vrouw. Begin 1900 werd de boerderij verkocht aan de linnenfabrikant Franciscus Lambertus van Dissel. In 1913 wordt de stichting Eindhovense woningbouw Thuis Best de eigenaresse en in 1958 worden boerderij en grond verkocht aan Philips.
Op de eerste tekeningen van de inrichting van de Campus was de boerderij tot ieders verbijstering verdwenen, maar door de inspanning van velen is deze fout hersteld.
Huisnummer 25 was het adres aan een naamloos straatje. Dit straatje is later genoemd naar Jef van Gestel die ruim 25 jaar deel uitmaakte van het bestuur van de sportclub. De naam kon niet officieel zijn want Jef was een nog levende persoon.
Nummer 61 is het huidige adres op de Campus.


Datum: 30-01-2018
Naam: Chris Werkhoven  
img

Leuk dit te weten en hopelijk bestaat de boerderij nog steeds. Is deze nog steeds beschikbaar voor borrels en dergelijke? Wie moet ik daarvoor benaderen? Met dank.