EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5399

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Woensel, Kloosterdreef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Raadhuis met Politiepost.

Beschrijving

Het torentje van foto 683 is weg. Overigens deed ook de architect na 1920 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Eindhoven. (RHCe 0010822)


Geplaatst op

15-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Mooi Hans, het torentje heb ik wel gekend, maar in mijn herinnering is dit rond 1950 verwijderd. Leuk op deze foto zijn de wandelwagens op de voorgrond waarover Petra het heeft bij afbeelding 683. En ik herhaal mijn vraag: Wanneer is die politiepost er aan gebouwd?


Datum: 27-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Bij nader inzien zie ik dat behalve het torentje ook het grootste deel van de schoorsteen is verdwenen. Op de foto van Ben, foto 5386 is deur vervangen door raam.


Datum: 27-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Was achter de deur het politiebureau?


Datum: 28-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Van een politiebureau weet ik niets, het gebouwtje was een rechte pijpenla en werd als huis verhuurd aan een student bouwkunde die er dmv muren en schotten een 'woonhuis' van maakte. Is daar echt een politiepost geweest?


Datum: 28-11-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Tini, Anneke, ik kan me niet herinneren ooit gehoord te hebben dat hier een politiepost geweest is. Wel heb ik van oud-woenselnaren gehoord dat in de tijd dat dit de burgemeesterswoning was, er achter op het terrein een kotje stond. Daar liet de toenmalige wetsdienaar een in de kraag gevatte al dan niet dronken ordeverstoorder een nachtje bijtrekken.


Datum: 29-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

In het bijgebouwtje aan de rechterkant was het politiebureau. In die tijd, toen het nog politiebureau was ging je er aan de zijkant naar binnen. Het hoofdgebouw was wel gemeentehuis maar ik geloof niet dat het ooit burgemeesterswoning was. In mijn tijd (rond 1950) woonde er dokter Jansen. Zoon Paul zat bij mij in de klas en ik ging er wel eens spelen. Vooral de grote tuin is in mijn gedachten blijven hangen.


Datum: 29-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het kotje waar Yvonne op doelt, noemde ons moeder het spinnenhok. Als ik weer eens dingen deed die niet helemaal naar haar zin waren, dreigde ze me ermee, het heeft niet geholpen en ik aai tegenwoordig zelfs spinnen (en zo).


Datum: 29-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

En in dat spinnenhok kreeg je alleen oud brood met groene zeep te eten! Dat was mijn moeder's waarschuwing om haar dochters in het gareel te houden!


Datum: 29-11-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Het rechter gedeelte was inderdaad een politiebureau met achterin tenminste 2 cellen met ijzeren staafdeuren. Ik heb ze zelf gezien, maar niet opgesloten gezeten!


Datum: 23-07-2009
Naam: F v d Broek  
img

Er was inderdaad een politiepost, ik zie nog steeds 2 agenten zitten die zaten te dammen. Toen was het ook niet verkeerd om politieagent te zijn. We hadden als kind wat uitgevreten en werden, als ik het goed heb, door agent Neutenboom afgeleverd en een van de ouders moest je dan weer komen halen. Er werd dan uitgelegd wat je uitgespookt had. Van de agenten moesten we tegen de muur gaan staan en wij probeerden dan weer iets te doen wat niet mocht natuurlijk en dachten dat ze ons niet in de gaten hadden omdat ze zaten te dammen. Maar ze hadden alles door. En dan konden we weer voor de zoveelste keer rotzooi van de grond oprapen, wat ze er net weer neer gegooid hadden. Toen op dat moment voelde ik me niet zo goed, nu heb ik er een mooie herinnering aan.


Datum: 27-05-2010
Naam: C.de Bruijn  
img

In dit pand heeft mijn moeder als huishoudster gewerkt bij de arts die er toen woonde nl. dr. Van Rhoon, een Duitse arts. Wij woonden toen een paar huizen verder boven een café dat er volgens mij nog staat. Dit was rond 1935. In 1938 toen 3jaar oud heb ik op een zondagmorgen een pan soep van de kachel getrokken en ben toen aan mijn arm en borst tot op de derde graad verbrand. Deze arts heeft mij toen 3 maanden dag in dag uit s'avonds verzorgd met nieuw verband en schoonmaken van de brandwonden. Mijn ouders hebben hier nooit voor hoeven betalen. In 1939 zijn wij naar Sratum verhuisd en de arts is volgens mij terug naar Duitsland gegaan. Dr. Janssen heeft er ook nog gewoond.