EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54734

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, De Sportvriend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café De Sportvriend

Beschrijving

Café De Sportvriend op de Hoogstraat in Gestel. Dit pand stamt uit 1906. De niet meer bestaande carnavalsvereniging De Rakkers had hier zijn residentie. Wim van Campfort (zie reactie van Martin Swinkels, red.) was toen de kastelein, maar op 29 maart 1977 is hij samen met zijn vrouw verongelukt bij een vliegramp op Tenerife waarbij twee Boeings 747 van de KLM en Pan-Am in dichte mist op elkaar botsten. Dit is met 583 slachtoffers nog steeds de grootste ramp uit de luchtvaartgeschiedenis. De Sportvriend stond vroeger bekend als verzamelpunt van Veloc-supporters. Van Campfort speelde namelijk bij die club.
In de jaren '10 van de 21e eeuw heeft het nog even een Turkse eigenaar gehad maar dat was geen lang leven beschoren. Inmiddels bestaat het café niet meer en is het nu een gewoon woonhuis. Zie ook foto's 8219 en 10176. (Red.)
 


Geplaatst op

22-02-2024

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-02-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Zeer slordig van diegene die het onderschrift onder de foto heeft geschreven en geplaatst. De naam van de kastelein en uitbater van dit cafe was namelijk Wim van Campfort en zijn vrouw die ook is omgekomen met deze vliegramp heette Beppie. De naam (Wim van Cromvoirt) die vermeld staat is dus volledig foutief. Graag aanpassen dus.


Datum: 26-02-2024
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Stond hier niet ooit Berendonk, keeper bij EVV, achter de tap?


Datum: 27-02-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Wim van Campfort speelde inderdaad in de 1e selectie van Veloc. Zijn vader, ook hetende Wim van Campfort, heeft ook bij Veloc in het eerste elftal gespeeld.