EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5765

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

De Passaat / Paulushuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat met liefdegesticht (3)

Beschrijving

H.Hart in den tuin Liefde Gesticht, Strijp. Later het Paulushuis aan de Strijpsestraat. De achterkant is vermoedelijk de school aan de Frederiklaan, maar zeker weten doe ik het niet. Graag reacties.


Geplaatst op

11-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-07-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Met "school aan de Frederiklaan" bedoel je denk ik de voormalige ambachtsschool, Cees? Ik denk het eerlijk gezegd niet, want tussen het Paulushuis en de voormalige school ligt immers zoals gezegd de Frederiklaan. De school grenst dus niet rechtstreeks aan de achterzijde van het Paulushuis. Maar wat het gebouw op de foto dan wel is? Ik zou het zo niet weten...


Datum: 05-07-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Aanvulling: ik zie nu bij de reacties op foto 13733 dat er achter het Paulushuis vroeger een meisjesschool en een kleuterschool stonden. Misschien bedoel je één van die twee scholen?


Datum: 05-07-2010
Naam: Cees Nieuwlaat  
img

Het is deze school die ik bedoel, ik dacht dat de ingang aan de Frederiklaan was, maar het kan ook zomaar zijn op de hoek Strijpsestraat, Schouwbroekseweg.


Datum: 05-07-2010
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

De school had twee ingangen. Een aan de Frederiklaan en een aan de Strijpsestraat/ Schouwbroekseweg. Bij de ingang aan de Frederiklaan was rechts de kleuterschool en rechtdoor de lagere school. Boven de lagere school was de St. Joseph ULO voor meisjes. De ingang aan de Strijpsestraat mocht alleen door leerlingen van de ULO gebruikt worden. Als je daar op zat mocht je met de fiets naar school komen. Op de lagere school beslist niet.