EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5955

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Ockeghemstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Rekmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Familietafereeltje voor de kachel.

Beschrijving

Ongelooflijk dat we met z'n zevenen in zo'n klein huisje in de Ockeghemstraat in de Bennekel hebben gewoond. Had mijn vader ook nog zijn kantoor in de voorkamer. Deze foto is genomen twee jaar voor mijn geboorte. In 1960 zijn we naar het Genderdal verhuisd.


Geplaatst op

19-09-2006

Reacties:

Datum: 19-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En met die twee huizen in de Chopinlaan is er behoorlijk meer ruimte gekomen veur da grote nest me jong. Dus in de Ockegemstraat zat vader Rekmans al in de verzekeringen?


Datum: 19-09-2006
Naam: Harrie Rekmans  
img

De tijd in de Ockeghemstraat heb ik niet bewust meegemaakt; ik ben in een groot huis opgegroeid met ieder zijn eigen kamer. Ik ben van de generatie die voor het eerst van de welvaart mocht proeven. Begin jaren zestig gingen we al met z'n allen naar Italië, twee weekjes vakantie vieren. Ik heb de reis nog ooit in de kattebak van de Kever meegemaakt, want ik was immers de kleinste. En dan nog zes familieleden in de rest van de Kever gepropt, dat was allemaal mogelijk. Fantastische ervaring. Moet je nu niet meer mee aankomen.
Maar de bekrompenheid van die tijd! Ik zal nooit vergeten dat mijn vader de vrijer van mijn jongste zus, ze was toen 20, het huis heeft uitgejaagd met een bezem omdat ze aan het zoenen waren op de bank. Hij betrapte het (on)gelukkige stel, omdat hij was vergeten een zakdoek mee te nemen naar de kerk. Tsja, het waren me tijden..(lachen)!


Datum: 09-01-2007
Naam: Paul van der Vleuten  
img

Mijn vader, kapper Van der Vleuten, was een kameraad van Harrie Rekmans, Ze gingen elk jaar met o.a. kapelaan Schakenraad vissen in de Biesbosch.


Datum: 10-01-2007
Naam: Harrie Rekmans  
img

Je vader heeft vaak mijn haren geknipt. Ik kan me de kapperszaak nog herinneren; gewoon in een woonhuis aan de Van Beethovenlaan(?). Ja, vissen was zijn lust en leven.
Ik ben ook regelmatig met vader en ooms in Hoorn wezen vissen. Heb je nog een foto van de kapperszaak en/of je vader? Ik kan me jou trouwens niet herinneren, misschien wel met een fotootje van vroeger. In ieder geval bedankt voor je reactie.


Datum: 26-01-2007
Naam: Theo Pluijm  
img

Als je in de Bennekel woonde, ging je bij Van der Vleuten naar de kapper. Zoals wij natuurlijk ook, en dan kon ik tegen de kapper zeggen hoe hij mij moest knippen, maar hij had een afspraak met mijn vader, zo en niet anders en dat was natuurlijk heel kort. Maar het was een gezellige tijd, gezelliger dan bij kapper Jansen in de Benoitstraat. Gezellig was het ook naast kapper Vleuten, friettent de DOVE, dat waren nog eens tijden.


Datum: 26-01-2007
Naam: Willy van den Akker  

Beste Paul van der Vleuten, dan heb ik jaren met je vader bij het Stratums Mannenkoor gezongen. Zie foto 3265. Ook met Toon van der Vleuten zijn broer. Gerard was een hele mooie tenor. Toeval? Harrie Rekmans kwam bij ons toen de contibutie ophalen van VELOC, waar ik toen voetbalde.


Datum: 04-02-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Allerlei herinneringen komen in me op wanneer ik dit lees. Natuurlijk ken ik Harrie Rekmans en Harrieke ook. Lang geleden allemaal. Ik heb jaren bij Veloc gevoetbald. Ik herinner me ons kampioenselftal van de A1 met o.m. Toontje Pluim, Leo Somers, Wammes van Wanrooij, Freddie Maassen en Hennie Boons. De Dove Jan en de friettent, daar hadden we wat mee. Jan van Geloven was een goei mens, maar het stonk bij ons in huis altijd naar een friettent. Ook daar wen je aan. Theo ben jij toevallig een broer Toontje Pluim?


Datum: 05-02-2007
Naam: Theo Pluijm  
img

Ja Wil, ik ben een broer van Toontje, en die heeft bij Veloc gevoetbald. Wij woonden vroeger tegenover het voetbalveld van Veloc, nl. in de Viottastraat naast Leo Somers.


Datum: 05-02-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Theo, ik zat met jouw broer Toon(tje) in de klas op de Hendricusschool. Hoe is het met hem? Hij zal zich ook wel herinneren dat we ongeslagen kampioen werden en de A1 elftallen van Eindhoven en PSV eraan lapten. Weet jij ook waar Leo Somers is gebleven?


Datum: 12-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Zou het kunnen dat onze Jan toen jullie leider was bij Veloc?? En speelde bij jullie in het elftal ook die jongen(s) van Van Dijk, Toontje en zijn broer? Mijn vader ging ook wel eens vissen met de kapper en kapelaan Schakenraad. Het kan goed zijn dat Harrie z'n vader daar ook bij was.


Datum: 12-02-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Ben daar heb je er een. Vader Harrie Rekmans was vaak de chauffeur. Hij had een grote Ford Zephyr, de kapelaan een Fiatje 600 en mijn vader toen nog geen auto. Afhankelijk van het aantal vissers werd er gereden door een van de twee.
In de A1 was de leider van Wanrooij de vader van Wammes. Daarvoor weet ik het niet meer.


Datum: 13-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

De familie op de foto ken ik niet, maar verschillende mensen die hier commentaar op leveren wel. Bij de Vleut ben ik wel eens naar de kapper geweest, hoewel ik meestal naar Toon Jansen in de Benoitstraat ging, waar wij ook woonden op nr 8. Met Adje Pluijm ben ik bij de marine geweest en met Hans Somers heb ik hele nachten zitten schaken. Als Hans in het weekend ver na middernacht richting huis ging en bij ons brandde nog licht, dan belde hij aan en gingen we schaken. Ik heb bij Toon en Hans in de klas gezeten. Adje is later nog portier geweest bij Palermo in de Vrijstraat.


Datum: 15-05-2008
Naam: Theo Pluijm  
img

De fam. Geevers kan ik me nog wel herinneren. Als ik het goed heb, woonden jullie op de hoek, met een appel- of pruimenboom in de achtertuin. Ons Ad heeft inderdaad bij de marine gezeten, maar ik kan mij niet herinneren dat hij portier is geweest.


Datum: 15-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ik zal het nog sterker vertellen Peer Pluijm, jouw oudste broer, is nog misdienaar geweest. Wij woonden inderdaad op de hoek op 8. Ik was toen bij de verkenners en heb toen onder de deurbel een emaillen plaatje met een afbeelding van een Franse lelie geschroefd. Een half jaar geleden ben ik nog eens door de straat gereden en het plaatje zit er nog.
Ik zie trouwens nog jouw vader samen met Sjef Sanders, jullie buurman, 's morgens naar het werk fietsen. Beiden hadden de destijds verplichte uniformpet van de Gemeente op. Volgens mij had jouw vader een broer die schoenmaker was en in de C. Doppersstraat woonde.


Datum: 14-12-2009
Naam: Jan van den Boogaart  
img

Ik ben getrouwd op 12 februari 1958 met Thea de Swart in de kerk van Maria Middelares door pastoor Brocken. Mijn vrouw woonde op 20 naast Theo van Uden, die later in de Nieuwstraat en op het station de fietsenstalling had. Kapper Van de Vleuten kende de familie van mijn vrouw ook goed. In het begin van de straat woonde de familie Van Gestel met drie zonen. Vader Van Gestel speelde in de Philips-harmonie, dat waren huisvrienden van mijn schoonmoeder.


Datum: 17-12-2009
Naam: Theo Pluijm  
img

Beste Jan, bedoel jij de fam. Van Gestel uit de Obrechtlaan, dan zijn die drie zonen Joop, Peter en Kees. Met Peter heb ik nog contact, Joop woont in België en Kees is op jonge leeftijd overleden. Vader werkte wel bij Philips (wie niet in die tijd), maar ik kan me niet herinneren of hij bij de harmonie is geweest. Ik zou absoluut niet weten met welk instrument, of heb ik dan toch de verkeerde Van Gestel voor?


Datum: 17-12-2009
Naam: Jan van den Boogaart  
img

Beste Theo, je hebt beslist de verkeerde familie Van Gestel voor. Deze woonde echt in de Ockeghemstraat vooraan links. Het was een naamgenoot van jouw Theo van Gestel en speelde een blaasinstrument in de Philips-harmonie.


Datum: 17-12-2009
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Jan jij hebt gelijk. Wij woonden op nr. 27 en in onze straat woonde de familie Van Gestel. Vader Van Gestel speelde op een blaasinstrument in de Philipsharmonie. Ik heb ook broer Paul gevraagd, maar wij kunnen geen namen meer reproduceren.


Datum: 15-07-2010
Naam: Jeannette van Deventer  
img

Harrie, heten je twee zussen Gerrie en Christel? Ik heb bij Christel Rekmans in de klas gezeten. ULO aan de Mendelssohnlaan.


Datum: 15-07-2010
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Op de foto zie je Harrie Rekmans senior. Naar mijn weten was Harrie een prima voetballer, een razend snelle aanvaller. Hij speelde jarenlang voor Eindhoven.


Datum: 01-06-2012
Naam: Hannie Rekmans  
img

Op de foto sta ik links achter mijn vader, daarvoor Kristel, het kind met de pop is Gerry en naast haar staat Marijke. Onze Harrie zat nog in de bloemkool. Mijn dochter Marscha stuurde mij vandaag deze link. Erg leuk om terug te zien. Vanuit de Chopinlaan ben ik in 1969 getrouwd met Loek van Deursen. Ik heb een zoon Toine die in december 40 is geworden en een dochter Marscha die 38 is. Helaas is mijn man op 1 juni 1997 op 51-jarige leeftijd plotseling overleden. In 1999 mijn huidige man ontmoet. Ik woon nu 10 jaar in Hillegom. Misschien zijn er klasgenoten van de Barbaraschool die willen reageren?
<<< Hannie, vul bij Zoek Barbaraschool in en je ziet diverse foto's van die school. Misschien kom je klasgenoten tegen. (red.) >>>


Datum: 01-09-2016
Naam: Henk Willemsen  
img

Ik ben geboren in de Ockeghemstraat 29 in 1956, bij opa in huis, later rond 1960 denk ik weer op nummer 12, woont nu Dorelijers. Ik had vrienden als de Wandré, Noudje Tempels, Strijb, Henrie Diks en Sporrie. Op de Henricusschool gezeten. Ik ben in 70'er jaren verhuisd naar Genderdal.