EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6430

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Cederlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

Eindhovensche Drukkerij, Eindhoven Druk, Eindhoven Packaging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovensche Drukkerij (2) in de Cederlaan

Beschrijving

In 1955 verhuisde de drukkerij van de Glaslaan naar een nieuwbouw in de Cederlaan. Ze zijn daar nog steeds gevestigd, maar nu onder de naam Eindhoven Packaging. Zie foto 6429.


Geplaatst op

11-10-2006

Reacties:

Datum: 11-10-2006
Naam: Cees van Rooij  
img

Hallo Joep, nog steeds als ik er langs kom, klopt mijn hart wat sneller. Ik heb bij de ED een tiental fantastische jaren gehad en er geweldig samengewerkt en mooie producties gemaakt met fijne collega's waaronder jij. Een grafisch bedrijf van topniveau! Ik hoop dat dat nog lang kan worden gezegd. Fijn je weer te ontmoeten op deze site en groeten aan Marie-Therèse.


Datum: 13-02-2008
Naam: Gerrit Goosen  
img

In de kelder was tot 1963 het ABCD-lab van Philips gevestigd. Dit lab onder leiding van ir. Moen is in 1963 naar de Sportlaan verhuisd. Eind jaren '90 is het weer verhuisd en nu naar complex Strijp I in gebouw SFO. De naam veranderde ook steeds. Van ABCD naar CMCL naar PGE.


Datum: 25-03-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Hier bij de Eindhovense Drukkerij heb ik ook 3 tot 4 jaar gewerkt! Er werd veel gedrukt, hoofdzakelijk voor Philips, wat ik me herinner. Veel boekwerken. Cursusmateriaal, voorschriften, verslagen e.d. Wij hadden hele bestanden van Philips-connecties, die veel post ontvingen.


Datum: 27-09-2009
Naam: Jos Sanders  
img

In de kelder van dit gebouw was ook het archief gevestigd van de Philips Fototechnische Dienst. In de studio werden reclamefoto's van nieuwe Philipsproducten gemaakt. Ik heb daar vakantiewerk gedaan eind jaren 50. Er waren kasten vol glasplaten en negatieven van foto's, die nu voor Eindhoven in Beeld heel erg mooi zouden zijn.


Datum: 27-09-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Ik herinner me nog goed dat de drukkerij werd gebouwd! Als kind haalde ik er grote kartonnen dozen om er mee te spelen in de straat. Mijn broer Wim werkte net als ik ook een poos bij de Eindhovense Drukkerij aan de Cederlaan.


Datum: 28-01-2010
Naam: Ferry Swinkels  
img

Ja, ook ik heb hier gewerkt als offsetdrukker bij Chris Boons. In die tijd, ong. 1967, maakte ik ook al muziek bij De Troubadours uit Deurne, en ja.... ik drukte er lustig op los zodat ik in ploegen moest gaan werken. En geen vrij kon krijgen. En ja, toen bij V&D gaan werken. Helemaal niks met het grafische vak te maken, maar ik had tijd voor de muziek. Mooie tijd gehad bij de drukkerij met Theo Canters, George Vissers, Loetje de Kort, hij maakte ook muziek en was de broer van Ferry de Kort.


Datum: 28-02-2017
Naam: Wim Dijkhoff  

Ik heb vanaf 1980 tot 1984 gewerkt op de kartonnageafdeling en van 1984 tot 1990 bij ED Offset als magazijnbediende en snijder.
=== En Wim, heb je ook een e-mailadres? = Red.===


Datum: 15-01-2018
Naam: Cor van der Wijk  
img

Linda en Paul(tje), van '69 tot '71 werkte ik met jullie op het bedrijfskantoor Planning, ordervoorbereiding. Bestaan jullie nog?


Datum: 15-01-2018
Naam: Tini van Rooij  
img

De drukkerij bestaat niet meer en de gebouwen zijn vorig jaar gesloopt.