Fotonr.: 6582
Bijdrager Jac van Dijck
Jaar: 1964
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Hermanus Boexstraat
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Carnaval |Carnavalsoptochten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Carnaval 1964

Beschrijving (Helaas zonder enige omschrijving ontvangen)
Geplaatst op 16-10-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-11-2006
Naam: Fransje van Kollenburg - Van Hoof

Volgens mij is dit de prinsenwagen van carnavalsvereniging de Volders en de prins is dhr van Oosterom van de garage Cito op de Mecklenburgstraat? En aan de dansmarietjes te zien weet ik het bijna zeker. Ik hoop dat mensen hierop reageren en kunnen zeggen dat het klopt en wat gegevens over de mensen die er op staan. Groetjes Fransje van Kollenburg


Datum: 27-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Fransje, als je bedoelt de prins tussen de dansmarietjes zou staan, is dat volgens mij niet Cees van Oostrum. Het lijkt er meer op dat Cees achter het raadslid met de bril staat. Ik meen ook dat Cees later dan 1964 prins bij de Volders was.


Datum: 27-11-2006
Naam: Vic van Lijf img

Prins Citoerianus, '63-'64. Uit het onvolprezen boek Lampegats Carnaval van Willem van der Sommen. Qua postuur is de voorste van de 2 genoemden ook eerder Cees van Oosterom.


Datum: 27-11-2006
Naam: Lucien Brouns img

Inderdaad links van de man met bril staat Cees van Oostrum.


Datum: 27-11-2006
Naam: Ben Brekelmans img

Juist Vic: van Oosterom. Uit de Spinnerstraat.


Datum: 28-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Ben, bedoel je dat Cees van Oosterom in de Spinnerstraat heeft gewoond? Wanneer zou dat dan geweest moeten zijn. Cees had een broer die Harry heette en twee zussen. Zie het commentaar van de zoon van Cees van Oosterom, Bert van Oosterom bij foto 235. Hierbij spreekt hij over een Babylonische spraakverwarring. En inderdaad, als je de commentaren hierbij leest is het allemaal nogal verwarrend. Bert van Oosterom spreekt helemaal niet over de Spinnerstraat, vandaar mijn vraag.


Datum: 28-11-2006
Naam: Ad Herijgers img

Cees van Oosterom en zijn broer Harry hebben nog in het bestuur van Die Tambourijnen van die stadt Eyndhoven gezeten.


Datum: 28-11-2006
Naam: Ben Brekelmans img

Vraag het Bert maar, Thérèse. De familie woonde in het 2e huis rechts, komende vanuit de Weverstraat. Bert trok destijds veel op met Frans Wouters die een paar huizen verderop woonde. En naast Frans woonde de fam. van Huijgevoort. Jawel, van Guus.


Datum: 29-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Jij bedoelt dat het gezin van Cees van Oosterom in de Spinnerstraat heeft gewoond. Dat geloof ik direct. Ik dacht dat je bedoelde dat Cees met zijn ouders en broer en zussen in de Spinnerstraat woonde en daar doelde ik op. Ik ken Bert ook niet persoonlijk. Ik ken Cees en Harry van Oosterom en hun ouders van vroeger, via mijn vader die zakelijk met hen te maken had. En Cees kwam met de Volders in het café van mijn schoonouders. Jij noemt in je commentaar nog een paar namen. Die zeggen mij niets. Ik woon weliswaar nu in Woensel, De Tempel, maar heb mijn jeugd in de Gerardusbuurt, Stratum, doorgebracht.


Datum: 10-03-2007
Naam: Fransje Raap de Wit img

Volgens mij is dit eerste dansmarieke Ireen van de Waardenburg van de Sommen. Een geweldige meid was dat, ik heb aan haar veel herinneringen en veel te vroeg gestorven.


Datum: 29-02-2008
Naam: Albert Vreven img

Als de prins niet Cees van Oostrom is, (waar ik het overigens mee eens ben), dan is dit naar mijn mening Ber Meijs als Shell-man Prins Bromoliejanus geheten.


Datum: 01-03-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

De man achter de man met bril is Cees van Oosterom. Ik ben het dus helemaal met Thérèse eens.


Datum: 01-03-2008
Naam: Albert Vreven img

Uiteraard is Cees van Oosterom degene die Thérèse aangeeft, helemaal eens, maar ik heb het over de prins vooraan op de wagen. Ik heb dit geloof ik niet duidelijk geformuleerd, met excuses.


Datum: 22-01-2013
Naam: Cees van Oosterom img

Kees was niet de prins. Hij staat er voor.
Ik ben zijn familie uit Berghem.