EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7408

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

Eindhovense Wandelsport Vereniging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovense Wandelsport Vereniging

Beschrijving

De Eindhovense Wandelsport Vereniging was een vereniging uit Woensel. Hun 'thuisbasis' was cafe van den Heuvel aan de Broekseweg. In de derde rij links Hennie Maas uit de Brugstraat en 4e rij midden Rinus Rooijakkers uit de Pastoriestraat. Foto gemaakt op 19 april 1964 tijdens de Marijke Tocht.<


Geplaatst op

21-11-2006

Reacties:

Datum: 23-09-2008
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Hennie weet jij of die man in soldatenuniform Frans van der Sangen is want die is ook bij wandelclub Marijke geweest.


Datum: 23-11-2008
Naam: Huub Brekelmans  
img

Op de vierde rij links is Wimke Bakker uit de St.Josephlaan Ik ben hier ook nog even bij geweest. We moesten toen glazen verkopen voor een reisje naar Duitsland. Ik vond die meisjes vooraan links en rechts toen wel leuk, ik dacht dat ze Baats heetten??


Datum: 03-02-2009
Naam: Rini Talens  
img

In de zomers van de 50er jaren zag je zo 's zondags regelmatig optochten van verschillende wandelverenigingen. Met veel gezang en kleurige uniformen marcheerden de groepen in defilé door de straat, in mijn geval destijds de Edisonstraat. Het was altijd een vrolijke happening en leuk om naar te kijken


Datum: 10-02-2010
Naam: Christ de Waal  
img

En de leider destijds heette Christ de Waal en die kwam uit de Stephensonstraat 32 te Eindhoven.


Datum: 10-02-2010
Naam: Martin Swinkels  
img

De meisjes op de eerste rij zijn de zusjes Raats. Links Wies en rechts Gon Raats


Datum: 11-02-2010
Naam: Rini Talens  
img

Stephensonstraat is vlak bij de Edisonstraat, maar het lijkt me sterk dat al die groepen, die al zingend door de Edisonstraat marcheerden, ook allemaal uit die buurt kwamen! Je ziet dit soort wandelgebeuren tegenwoordig niet meer hè, of je moet naar de 4-daagse in Nijmegen gaan kijken!


Datum: 03-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

De zoon van Christ de Waal, Wim hoorde bij onze vriendenclub. Al deze wandelsporten trokken ook zingend door 't Ven in die tijd. door de Paaltjesweg en zo verder door de Venstraat, Wij zaten altijd langs de weg met stoelen en keken uren naar dit spectakel. Heel mooi, jammer dat alles weg moest. Nu is er niet veel meer. En Rini Talens, ja die groepen trokken door de straten en veel. Je kon uren kijken en genieten en soms liep er ook de harmonie mee in de jaren 50 en 60.


Datum: 05-05-2010
Naam: Christ de Waal  
img

Frans Snoek, je geeft aan dat ene Wim de Waal bij jullie vriendenclub hoorde. Mijn vader heette Wim de Waal , was een broer van Christ de Waal (van de wandelclub). Mijn opa heette ook Christ de Waal en die woonde destijds in de Stephensonstraat. Oftewel : de leider op deze foto is mijn oom.


Datum: 06-05-2010
Naam: Rini Talens  
img

Hoeveel kilometer liep je nou op een zondag als je lid was van zo'n wandelclub. Hadden ze ook wel eens bepaalde doelen voor ogen, b.v. zaterdags naar .... zeg maar Handel, daar overnachten en 's zondags terug? Liepen ze ook wel met rugzakken? (nog nooit gezien trouwens, behalve dan bij de vierdaagse).


Datum: 06-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Ik heb ook nooit rugzakken gezien, wel harmonieën en vendelzwaaiers die er wel eens bijwaren. Waarom is dit alles niet meer? Dan zegt men dat het een andere tijd is. Nee natuurlijk, de tijd is altijd hetzelfde maar de mensen veranderen. Toen had je vendelzwaaien en vuurwerk op het Fredrik van Eedenplein. Er was muziek van bandjes die optraden in de wijken, dansen op straat, rolschaatsshows, wielrennen zoals de Gouden Pijl (Hastelweg en omstreken), de hazewindhondrenbaan in 't Ven.enz. Waar is de goede tijd gebleven waar de mensen gezamelijk naar de optochten van wandelsport keken.


Datum: 06-05-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja, Frans Snoek, het vendelzwaaien leeft nog wel, het is verwant aan het Gilde. An d'n guld, zo gezeed. Zeker op de dorpen buiten onze stad is d'n guld nog zeer actief, Op de middelste rij, 2e van achter, mijn zwager Rinus Rooijakkers, toen Pastoriestraat, vent nu nog met groenten door Eindhoven. (een van de laatste groenteboeren). De linkse rij; 3e persoon Hennie Maas, toen Brugstraat, was vriend van Rinus Rooijakkers.


Datum: 06-05-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Naar mijn mening veranderen tijden ook maar ook mensen zoals Frans al schrijft. Vaak merk ik, dat veel mensen last hebben van herinneringsverfraaiïng. Naruurlijk hebben we veel mooie dingen meegemaakt, maar ik denk zeer zeker ook minder mooie dingen. De mooie dingen moeten we koesteren maar ook de minder mooie moeten we niet vergeten. Veel mensen praten over de huidige tijd zeer negatief, maar over 50 jaar zullen de jongeren van nu ook veel dingen koesteren, waar nu negatief over wordt gesproken. Wat betreft de wandelclubs, ik was er nooit van gecharmeerd en zou er dus nooit bij zijn gegaan.


Datum: 06-05-2010
Naam: Frans van Beers  
img

Als je Vendelzwaaien op deze site wilt zien Frans: video ^94


Datum: 06-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Rini, bij mijn weten, liepen wandelclubs voornamelijk afstandsmarsen, bijv. 10, 25, 40 en 50 km. De diverse afstanden waren ook gerelateerd aan de verschillende leeftijdscategorieen waaruit zo'n vereniging bestond. Jouw voorbeeld van Handel slaat op de "Handelse processie" die jaarlijks wordt gehouden. Al meerdere eeuwen vertrekt op de zaterdagmorgen van het voorlaatste volle weekend in juni, klokslag 06.00 uur, de stoet met honderden mensen vanuit Valkenswaard naar Handel; een 40 kilometer lange voettocht naar het Mariabedevaartsoord "Onze Lieve Vrouw van Handel". De Handelse processie, zoals deze bedevaart in de volksmond wordt genoemd, bestaat uit een lange stoet pelgrims gevolgd door zo'n 30 paarden met huifkarren die, ondersteund door een harmonie, als een kleurrijk lint zingend en biddend door het landschap trekt. Zondags wordt om 10.15 uur de terugreis aanvaard. Rond 21 uur arriveren ze dan in Valkenswaard.


Datum: 06-05-2010
Naam: Rini Talens  
img

Helemaal mee eens. In de jaren 50/60 is de lol van het je publiekelijk geordend manifesteren in een groep (hoe groter hoe beter) gelukkig verdwenen. Ik denk ook wel voornamelijk door de echt drukkende onderlinge sociale controle van 'hoe je je gediende te gedragen'. Dat is tegenwoordig onvoorstelbaar, maar dat was echt heel erg in die "grijze tijd", met ahw. zwart/wit-films en foto's, en mono-muziek op de AM-radio. Tegenwoordig is het juist de schreiende eenzaamheid van 'de enkeling' die o zo wanhopig op zoek is naar een levenswijze om iets of iemand te zijn, om iets te betekenen, dat mij zo opvalt. Dankbare slachtoffers van de reclame zijn het daardoor geworden, die daar natuurlijk wel een antwoord op heeft en als ze dan herkenbaar zijn is het nog meteen een reclamedoelgroep ook, zelfs al weten die mensen onderling niets van elkaars bestaan af! Ik zou echter absoluut niet terugwillen naar die tijd van vroeger, tenzij via een tijdmachine en dan wel weten wat ik nu weet (ja...! ja ja), maar goed.... iets van vroeger behouden zou toch helemaal niet slecht zijn. Het ik ik ik is nu namelijk teveel aanwezig en alleen met jezelf ben je (bijna..) niets. MAAR...wat tegenwoordig echt onovertroffen fenomenaal is, is de informatie vrijheid. Hoe lang zal dat nog stand houden? Of ben ik nu te negatief?


Datum: 06-05-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

Rinus Rooijakkers, een van de nog weinige groenteventers in Eindhoven, staat ook nog op de foto's 7412, als groenteventer in Strijp en 7414 samen met Mart Roos, groenteboer uit de Pastoriestraat.


Datum: 07-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Jaja Lieke, ik zal weinig goede herinneringen hebben aan de tijd van nu. In mijn jeugd lag ik in de korenvelden en plukte korenbloemen, was tussen de dieren van de boerderijen en hielp op het veld enz.. De buren kenden elkaar allemaal en hielpen elkaar en kwamen veel bij elkaar op bezoek. Jammer Lieke, ik zie daar niets meer van. Wel veel ruzie en afgunst.


Datum: 07-05-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Frans, als je goed leest, heb ik het over de jongeren van nu. Over 50 jaar zijn wij er niet meer.


Datum: 04-05-2012
Naam: Annie  

Hoi Lies,
Ik las je vraag over die man in leger kleding of dat Frans van der Sangen is, maar dat is hij niet, dat is mijn broer Wil Faro, die was daar ook bij maar kon niet mee toen. Ik heb nog een broer die er wel bij was met zijn vriendin. dat was Jan Timmermans en Thea van Lierop.Jan was links, 1e na achterste en Thea was links 2e van voor.
Hoop je weer iets wijzer te hebben gemaakt.
Annie
<<< Annie, graag nog even je achternaam en emailadres doorgeven. (red.) >>> 


Datum: 07-07-2013
Naam: Anja van Hout  
img

In de tweede rij is de middelste mijn moeder.