EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7579

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Geraniumstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

St Gerardushuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Parochiehuis Gerardus Majella, Stratum

Beschrijving

Parochiehuis op de hoek van de Gladiolusstraat en Geraniumstraat. Voor de jeugd werden hier, wekelijks op zondagmiddag, films gedraaid (Rin-tin-tin, Abott en Castello, Spanky). De oudere jeugd ging er op zaterdagavond dansen. Later is "Het Zoldertje" gekomen. Zie foto 7577.


Geplaatst op

27-11-2006

Reacties:

Datum: 30-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Ik kwam zelfs lopend vanuit Gestel op zaterdag- en zondagavond naar het Zoldertje. Dat was wel uitgekiend, want dan hoopte ik een lift terug te krijgen bij een van de jongens achter op de Puch of Tomos. Als ik geen geluk had, ging ik met de bus van 22.45 uur naar huis, want ik moest om 23.00 uur thuis zijn.


Datum: 01-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Kijk, dat hoor ik nu pas. Veuls te laat, mijn Tomos is op.


Datum: 06-02-2007
Naam: Joep van de Laar  
img

Volgens mij was hier niet het (dans)zolderke. Dat zolderke was boven de kleuterschool aan de Seringenstraat. Was zeer bekend. In dit parochiehuis werden 's zondags 's middags films gedraaid, natuurlijk wel gekuisd.


Datum: 06-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Joep, als je commentaar geeft dan moet je van tevoren eerst even goed lezen. Er staat niet dat hier 't Zoldertje was. 't Zoldertje is naderhand gekomen en in mijn commentaar onder de foto verwijs ik er ook naar. Maar hier in 't Gerardushuis werd voordien wel degelijk ook gedanst.


Datum: 06-02-2007
Naam: Joep van de Laar  
img

Beste Thérèse, Ik was gefixeerd op de foto en had de indruk dat Matty doelde op de foto maar je gaf nog de andere foto 7577 aan. Dat is wel het Zolderke. Ik ben geboren in de Violierstraat in 1941 en heb daar 24 jaar doorgebracht, vandaar dat het me interesseerde.


Datum: 31-03-2007
Naam: Flip Raap  
img

Leuk waren die films op zondagmiddag. Weten jullie nog dat je daar 25 cent voor moest betalen?


Datum: 31-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Ik kwam helemaal van begin Heezerweg zondagsmiddags naar de film toe. Het kostte inderdaad 25 cent. Volgens mij waren er 's middags 2 voorstellingen. Een om 14.00 uur voor de jongste en een om 16.00 uur voor de wat ouderen. Het mooiste was als de film begon dat we massaal met onze voeten op de vloer gingen stampen.


Datum: 01-04-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Geweldig. Films van Rintintin, Spanky, Laurel en Hardy en Abbot en Costello. Mijn oom nam de films regelmatig mee naar huis (Cyclamenstraat) en dan werden de films voor alle buurtkinderen gedraaid.


Datum: 11-07-2007
Naam: Theo van Baalen  
img

Inderdaad werden er hier op zondagmiddag films gedraaid, maar op zaterdagmorgen werd hier ook fanatiek volleybal gespeeld. Daar heb ik jarenlang plezier aan beleefd. We gingen met de club zelfs in België spelen en ontvingen regelmatig goeie teams. Enkele namen uit die tijd (jaren 70): René (en zoon René!) Nibbelke, Felix Leenders, Ed en Ron van Aalst, Toon van den Heuvel (oud RCE-rugbyer), Jacques van de Sanden, Cor van Rooij (niet te verwarren met de Cor van café Torenzicht, daar gingen we overigens na afloop altijd iets drinken), Sjef Fransz en nog meer. Wie kent er nog oud-leden?


Datum: 27-09-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ook werd hier toneel gespeeld. Mijn vader speelde en regisseerde en ik was heel trots op hem als ik mee mocht gaan kijken. Ook begon hier de bieb en mocht ik voor een dubbeltje een boek gaan lenen.


Datum: 01-11-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Ook heeft er nog enkele jaren de tafeltennisvereniging "Atoom" in gezeten. Dat moet eind jaren 50 begin jaren 60 zijn geweest.


Datum: 13-11-2008
Naam: Monique van Tongeren  
img

Ik kwam begin van de 70er jaren op woensdagavond in het Zoldertje, daar was een instuif voor jeugd tot 16 jaar. In het parochiehuis heb ik inderdaad ook films gezien maar dat was in de jaren 60. Ik heb daar nog wel op een soort hobbyclub gezeten.


Datum: 13-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Monique, zie voor 't Zoldertje van vóór de jaren zeventig o.a. foto 990 en foto 7577.


Datum: 13-11-2008
Naam: Monique van Tongeren  
img

Onze buren op de Roostenlaan (fam. Van den Brand) waren een tijdje de beheerders van het Parochiehuis. Als er iets te doen was, verzorgden zij de koffie en drank. Soms mocht ik wel eens gebruik maken van de gymzaal met een paar vrienden. Eind jaren 70 heb ik daar ook typles gevolgd. Ook een keer een bijeenkomst gevolgd over de actiegroep "Ban de bom". Dat was toen een veel besproken onderwerp. De koster van de Gerarduskerk woonde ernaast. Het was op den duur een sterk verouderd pand, maar toch jammer dat het weg is.


Datum: 13-11-2008
Naam: Monique van Tongeren  
img

Nog even iets vergeten over die gymzaal. In die tijd dat ik op de Mariaschool zat, maakten we gebruik van de gymzaal die tegen de speelplaats aan lag. Die is er nog steeds, maar was eigenlijk van de Mulo. Om een gegeven moment mochten we daar geen gebruik meer van maken en moesten toen naar de gymzaal van het Parochiehuis.


Datum: 08-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Oorspronkelijke foto is overschreven met deze foto van het RHCe Atlantisnummer 0149909, omdat deze wat meer laat zien. Rechts is Geraniumstraat. Links de toren van de Gerardus Majellakerk en een gedeelte van de pastorie.


Datum: 08-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het pand van de pastorie bestaat nog zie ook o.a. foto 20588. Hierin zijn momenteel een aantal jongeren gehuisvest in het kader Beschermd Wonen van het GGzE


Datum: 10-07-2009
Naam: Fransje Raap de Wit  
img

Hallo Monique van Tongeren. Heb jij een zus die Fransien en een moeder die Tonia heet? Dan ben jij volgens mij een nicht van mij. Wij woonden in de Roostenlaan op nummer 82. Laat even iets weten.


Datum: 29-11-2009
Naam: Rikie van Tongeren  
img

Hoi Fransje! Kun je je mij nog herinneren? Ik ben ook een zusje van Monique en Francien. Ons moeder heette Tonia en is een zus van jouw moeder (tante Nel). Dus wij zijn inderdaad nichtjes.


Datum: 02-05-2014
Naam: Piet Greveraars  
img

Ik zelf woonde in de Violierstraat, ik ben daar jaren gaan dansen met mijn vrienden. Het Zoldertje was boven een school. In 1995 ben ik op deze school "De Talisman" gaan werken. Heel vreemd, als je dan boven op de zolder van deze school staat gaan automatisch je gedachten terug naar de jaren dat je daar als tiener kwam.


Datum: 05-04-2017
Naam: Petra Heesakkers  
img

Ik heb in de Gladiolusstraat gewoond, schuin tegenover het parochiehuis en heb er ook op een hobbyclub gezeten. Ook is het luchtalarm, dat op het gebouw stond, een keer kapot geweest en heeft een hele nacht geloeid tot de brandweer het uitkreeg.