EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8529

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Pastoor Petersstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Thomas van Aquino MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Thomas van Aquino Mulo (8)

Beschrijving

Nu er een reeks van de schoolfoto's is ontstaan, voeg ik die van mij eraan toe, vermoedelijk ca. 1948 of iets later. Zelf zit ik vooraan links in de bank met de pullover, naast mij Martien Bakermans


Geplaatst op

13-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Tiny van Dooremolen  
img

Een aantal klasgenoten kan ik me nog herinneren: Onderaan rechts in de bank Johan van den Heuvel, naast hem rechts op de hoek Gilsing, daarnaast naar links gaande Adriaan Hoebink, dan Gerrit Geurts, Tjeu Geven, van den Akker, meester van Pelt. Helemaal links naast meester Martin Brouwers (of de Brouwer), aan de andere zijde van Martin met stropdas van Eeuwijk, daarboven de Beer, daarnaast met de bos haar Driedonks. Boven met het witte overhemd en hand op de schouder Jef Bloks, naast hem naar rechts Theo Henkelman, bovenaan staande met stropdas Bart van Gompel, helemaal bovenaan Nol Kramer. Wie vult de rest aan?


Datum: 08-05-2007
Naam: Th. Henkelman  
img

Met weemoed, maar ook met dierbare herinnering heb ik deze foto zitten bekijken! Dit is, vrijwel zeker, klas 2A in 't schooljaar 1946/47, waarvan ook ik inderdaad deel uitmaakte! Ik kon dit nl. vaststellen aan de hand van (in mijn bezit zijnde) puntenlijsten voor deze groep m.b.t. de vakken die gegeven werden door de Hr. P. Weckx!(in 't toenmalige jargon: Pietje Weckx!). De laatste is nl. tot z'n overlijden in maart 1988, mijn zeer gewaardeerde schoonvader geweest! En ook aan hem denk ik met dierbare herinnering terug!


Datum: 05-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Geweldig deze foto te zien. Zojuist bij mijn vader de oude fotomap weer eens bekeken en dezelfde foto gevonden. Mijn vader Martin staat er ook op en is al genoemd door de inzender, hij zit inderdaad langs jou Tiny, met het witte hempje. Mart Bakermans is Eindhoven nog wat jaren trouw gebleven en heeft de zaak van zijn vader overgenomen rond 1950, St Lucas hobby op de Willemstraat, waar ik, zijn oudste zoon, geboren ben in 1958.
Hij woont sinds 1968 in Veldhoven, en nog steeds in goede gezondheid op bijna 82 jarige leeftijd.
De foto zou volgens zijn tekst die hij bij deze foto had vermeld het schooljaar 1947 moeten zijn.