EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8816

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

St Martinusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Martinusstraat 24 - 26

Beschrijving

Tijdens een wandeling door m'n oude buurt nog even een foto gemaakt van St. Martinusstraat. Dit is de ingang van de straat aan de St. Lambertusstraat. Wat staan daar nog mooie huizen.


Geplaatst op

31-01-2007

Reacties:

Datum: 31-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Werkelijk een schitterend huis Hennie. Mijn kameraad Bart van Gennip woonde er pal tegenover. In die tijd, ~1973, was nr. 24 opgedeeld in een boven- en benedenwoning. Het tweede huis van rechts achter was toentertijd van de Fam. van Boekel.


Datum: 31-01-2007
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Naast het huis met de groene bloembak woonde Bouwmans, precies op de hoek woonde de kattennaaister, ik weet niet hoeveel katten die had maar te oordelen naar de reuk moeten het wel een heel zootje geweest zijn. Tegenover de kattennaaister woonde dhr.van Poppel, hij was bij verre de fijnste leraar aan de H.Hartschool. Wij woonden op nummer 4.


Datum: 09-03-2007
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Er is bijna niets in dit straatje veranderd, tot mijn 10-de hebben wij (van Kruijsdijk, Jos en Annemieke) op nummer 6(?) gewoond. Naast ons woonde aan de ene kant Fam. Bijnen en aan de andere kant Fam. v Gansewinkel. Klopt het, met die houthandel in de Willem de Zwijgerstraat?
Tegenover ons woonde Fam. Bastiaans en boven ons Fam. Quadvlieg met dochter Stannie. Verder weet ik nog van de Fam. vd Heijden, zij hadden als eerste in de straat 'n TV!


Datum: 22-07-2007
Naam: Johan van den Eeden  
img

Erg leuk om te weten dat Giovanni ook onze oude straat kent en een verrassing om de namen van de buurjongen Peter en Jos nog eens tegen te komen. Sorry Jos, maar de eerste TV in de straat stond volgens mij niet op nummer 2 bij de familie Van der Heijden. Die eerste TV stond bij familie Bastiaans op nummer 5, of bij de familie Blommers op nummer 13. Ik kan me trouwens herinneren dat jullie ook al erg vroeg TV hadden. Herinner je je ook nog dat boven jullie de familie Quaadflieg woonde? Na jullie vertrek verhuisden Stannie en haar moeder naar beneden, naar nummer 6. Hun plaats werd ingenomen door de familie Honing. Dora, Ger en hun zoon Tiny kwamen van nummer 24. Zij woonden daar boven meneer en tante Bea Ooms. Als het me lukt om ze te verzamelen komen er binnenkort, nog wat foto's over de St. Martinusstraat beschikbaar.


Datum: 22-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Helemaal goed Johan, foto's inzamelen. Ik kan me Bea en haar man (hoe heette die ook al weer), goed herinneren. Bea heeft tot op late leeftijd nog brommer gereden. Gewoon een gezellig mens dat het goed kon vinden met de jeugd. Van de andere namen komt mij verder alleen de naam Blommers bekend voor, omdat die bij ons op het postkantoor kwamen en daar ook een postbus hadden. En als je Jos van Beek bedoelt, dan ken ik die natuurlijk ook van de H.Hartschool.
De foto is gemaakt vanaf het hoekhuis, waar in de zeventiger jaren Francien Engels en haar man woonden. Daar kwam ik nogal eens over de vloer.


Datum: 23-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

De kattennaaister, waar mijn broer naar verwijst, in het huis op de hoek, heette mevr. Maanen.


Datum: 23-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Arthur, de Bea die ik bedoel, woonde in een van de huizen links.
'Kattennaaister', verklaar je nader.


Datum: 23-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Mevr. Maanen, was naaister, en zij had katten.
Vandaar de naam Kattennaaister.


Datum: 23-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Volgens mij zijn er meerdere kandidaten v.w.b. de eerste TV. Blommers, v.d. Heijden, v.d. Eeden, en bij ons. Bastiaans weet ik eigenlijk niet.
Wel weet ik, dat meneer Bastiaans bij Philips werkte, misschien dus toch.


Datum: 12-08-2007
Naam: Johan van den Eeden  
img

Arthur neem nou maar van mij aan dat die eerste TV inderdaad bij de familie Bastiaans stond. Wij kregen pas in maart 1959 TV. We hoorden wel, na Blommers en mevrouw Van Aalst (tante Bets voor ons) bij de eersten die beschikten over een 'universeel' toestel. Dat was een toestel waarmee je ook de Belgische Franse zenders kon ontvangen. Die hadden n.l. een ander stelsel van beeldlijnen. We waren wel het eerst met een antenne voor de televisie-piraat TV Noordzee (de bakermat van de TROS). De zender die door scheepsbouwer Verolme werd gebouw op een boorplatform vóór de kust bij Noordwijk.


Datum: 20-08-2007
Naam: Michael Bastiaans  
img

Johan je weet het nog goed de eerste die TV hadden stond bij de fam Bastiaans. Wist je dat Gerrie Luijten nog in de St Martinusstraat woont. In het huis van tante Bets. Arthur. Mevr Maanen, was naaister en had, katten en een Dafje vandaar kattennaaister je hebt je er niet uit gered het was zo. (dat Dafje had er niets mee te maken, maar daar oefende ze de hele dag mee achteruitrijden.) Dat was lachen gieren brullen wat een lol. Volgens mij heeft ze nooit meer haar rijbewijs gehaald.


Datum: 21-08-2007
Naam: Johan van den Eeden  
img

Hoi Michael. Leuk om ook iets van jou te horen. Wat betreft juffrouw Maanen heb je het wel mis wat haar rijbewijs betreft. Ze heeft het gehaald, maar dan wel na een heel groot aantal examens. Ze heeft, toen ze gestopt was met een rijschool, maandenlang les gehad van onze Ad. Die mocht als tegenprestatie ook in haar Dafje (licht groen metallic) rondrijden. Je kunt je voorstellen dat hij daar heel wat mee heeft afgescheurd. Nog een leuke anecdote over jufrouw Maanen en haar Dafje: zij heeft het gepresteerd de auto zo in haar (krappe) garage te parkeren dat de hele linkerzijde beschadigd was en zij zelf de auto niet meer uit de garage kreeg.


Datum: 14-02-2008
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Volgens mij was no 24 altijd al opgedeeld in 2 woningen. Ik woonde van 1945 tot 1956 in het huis op de hoek van de Lambertusstraat en Martinusstraat en ook toen was dit huis al door 2 gezinnen bewoond. Als ik mij niet vergis woonde in de bovenwoning een familielid van de familie Bouwman die 2 huizen verder woonde. De familie Bouwman heeft jarenlang zaterdags de Philipskoerier in deze buurt rondgebracht.


Datum: 14-02-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

De man van tante Bea Ooms heette Arie Dorrestein. Tante Bea is destijds verhuisd naar het Cognachof in Woensel en later naar Den Eerdbrand (verzorgingshuis) en aldaar overleden 25 mei 1994. Zij werd 87 jaar.


Datum: 14-02-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

- Johan, je weet het nog goed, de eerste die TV had was de familie Bastiaans. Wist je dat Gerrie Luijten nog in de St Martinusstraat woont? In het huis van tante Bets.
- Peter, Mevr Maanen was naaister en had katten en een Dafje vandaar kattennaaister ik heb me er niet uit gered, het was zo (dat Dafje had er niets mee te maken, maar daarmee oefende ze de hele dag achteruitrijden). Dat was lachen gieren brullen, wat een lol. Volgens mij heeft ze nooit meer haar rijbewijs gehaald (alleen het pookje was versleten).


Datum: 08-01-2009
Naam: Johan Verbeek  
img

Wij hebben jaren op nr 17 gewoond naast de fam van Boekel en Regien Doomen , die bracht de Televizier rond. Zij woonde er met Driek en met haar dochter.


Datum: 08-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Kijk eens op fotonr. 11052 Johan. Nu dacht ik, dat jullie Van Beek heette. Met Jos ben ik vroeger nog kameraad geweest en jullie zus heet Netty.