EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12638

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Gladiolusstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dames uit de Gladiolusstraat

Beschrijving

Op de eerste rij de dochter van de boer, Arnoudina van den Bogaart, mevr. ?, Anneke van den Bogaart.


Geplaatst op

25-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-11-2007
Naam: Jos Verleg  
img

Mijn ouders (Jo en Diny Verleg) verhuisden in 1958 vanuit Geldrop naar de Gladiolusstraat 8. Een paar panden verder aan dezelfde kant van de straat voerde mijn oma van moeders kant (Jansen-Donkers) een winkel. Deze winkel is later door haar zoon Frans Jansen overgenomen. Het was een zaak in huishoudelijke artikelen.


Datum: 19-12-2009
Naam: Eline van de Laar  
img

Mijn oma is de 2e van rechts, staand, inderdaad mevrouw Van de Laar-Mariën. Zij woonde in het pand dat later de winkel van Janssen-Donkers werd, mijn moeder Irene is daar geboren als jongste van vijf. Zij zijn daar rond 1950 dacht ik vertrokken naar de Kleine Berg, waar mijn opa een slijterij had. Later zijn ze teruggekeerd naar Stratum.


Datum: 04-07-2010
Naam: Marc Lamers  
img

Namens mijn moeder Anny van Hirsel: 'De dame staand rechts bovenaan is Gonny van Hirsel, mijn tante (Gladiolusstraat 6)


Datum: 21-03-2012
Naam: Mieke Klein  
img

Wie helpt mij zoeken naar Arnoudina en Anneke van de Boogaart? Ook nazaten van Arnoudina of Anneke van de Boogaart zou ik graag ontmoeten.


Datum: 22-03-2012
Naam: Marc Lamers  
img

Beste Mieke, ik heb het aan mijn moeder gevraagd of zij informatie heeft maar ik moet je teleurstellen. Zij heeft geen idee waar ze zouden (kunnen) zijn. Heb je de burgerlijke stand al geprobeerd?


Datum: 09-11-2013
Naam: Jos van de Meulengraaf  
img

Wat leuk dat ik toevallig op deze site kwam. Ik ben Jos van de Meulengraaf, neef van Diny en van Frans Jansen. Heb het overgekocht van Jo en Diny Verleg in +/- 1970. Jo en Diny zijn toen verhuisd naar Nuenen. Ik heb op de Gladiolenstraat 8 gewoond, naast mevr. Van Hirsel en aan de andere zijde de heer Halder. Ik heb er graag gewoond, maar Woensel, (mijn roots) trok me toch weer toen velen gingen verhuizen in de straat en we toch veel aan het huis moesten opknappen om de kinderen een goed onderdak te kunnen geven. Ik woon alweer van 1978 met heel veel plezier in Prinsejagt, een rustige en leuke buurt. Onze kinderen Marijn 1973 en Roel 1976 zijn inmiddels allang ook weer verhuisd naar Oud Turnhout en Bergen op Zoom. We hebben vijf kleinkinderen. Leuk ook dat op zo'n manier ik ook nog met familie te maken krijg.


Datum: 13-08-2014
Naam: Petra de Bruyn - Heesakkers  
img

Mijn ouders, Harry en Mien Heesakkers Verberne en ik hebben ook in de Gladiolusstraat gewoond op 11, tegenover de winkel van Jansen-Donkers waar we regelmatig kwamen.
Mijn ouders woonden daar vanaf 1955 tot 2001 met veel plezier. Naast ons op 9 woonden mijn oom en tante, fam. Heesakkers-van Poll en op 13 de familie Van der Linden. Het was een gezellige buurt om te wonen, waar ik goede herinneringen aan bewaar.