EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14775

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Phileutonia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harmonie op de Hoogstraat

Beschrijving

Sjef en Lies Swinkels-van de Vorst vieren in 1955 hun 25-jarig huwelijk. Harmonie Phileutonia komt een serenade brengen met hun 'benjamin' Ferry voorop als tambour-maître. Ferry zal later nog deel uitmaken van de "John Belton" showband.


Geplaatst op

17-01-2008

Reacties:

Datum: 20-01-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Rechts, achter de lantaarnpaal, ligt de Botstraat. Daar tegenover links, ligt de Kreeftstraat. In het pand dat links wat naar voren staat, heeft jarenlang schoenenzaak Dijkmans gezeten en in het pand meest rechts apotheek Ridas.


Datum: 23-01-2008
Naam: Frans Swinkels  
img

In 1955, toen Sjef en Lies Swinkels hun zilveren bruiloft vierden, stonden de huizen waar de harmonie marcheerde als volgt: van links naar rechts Sijmons, een haringfabriek, dan komt Dijkmans, er volgt dan een sigarenwinkeltje (dat is precies achter het vaandel) en op de hoek van Kreeftstraat was Nout Jacobs, een bakker. Aan de overkant Hoogstraat-Botstraat was vroeger een café, van Esdonk als ik me niet vergis en dan in de riching van de stad kwam Verheiden, een groenteboer. Dan stonden er nog enkele huizen tussen het café van Koos Vaalen en dan volgt het sigarenwinkeltje van Mien Campfoort (Annemieke Donkers was haar dochter). Er stonden weer wat huizen, Marie Sieben enz. en dan volgt Frans de Smet (Frans van den Niewenhof). Ik heb Nederland al 44 jaren verlaten en om me alles zo goed te herinneren is niet zo gemakkelijk.


Datum: 20-05-2009
Naam: Toon Geevers  
img

In het pand voor Dijkmans zat haringinleggerij Sijmons.


Datum: 16-03-2017
Naam: Ger van der Palen  
img

Toch wel apart zo'n kapitale villa tussen de verder wat schamele, lage bebouwing. Ook het pand van apotheek Ridas (rechtsboven) op de hoek Hoogstraat-Botstraat is duidelijk flinker uit de kluiten gewassen. Heeft natuurlijk ook met het bouwjaar te maken.


Datum: 26-07-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Frans Swinkels spreekt over een café en hij noemt hier de naam van Esdonk. Zou het ook kunnen zijn dat de eigenaar van dit café van Valen heette? Het biermerk wat ze schonken was van "Oranjeboom"


Datum: 28-07-2018
Naam: marjo spierings  
img

Er was een café op nr. 242a van van Valen en een café op nr. 252 van van Esdonk.