EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15777

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Mytylschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mytylschool, Kempensebaan. (2)

Beschrijving

De oprichten van de Mytylschool, dhr. Kees van de Donk, overleed op 2 oktober 2007. Hier in 1967 mag ik hem nog toespreken ter gelegenheid van zijn verjaardag / jubileum.


Geplaatst op

13-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-05-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Ik weet dat de start van de mytylschool (o.l.v. de heer Van de Donk) begin zestiger jaren niet zonder problemen is verlopen. Het was (ging) uiterst moeizaam. Ook toen was er een centenkwestie aan de orde. Ouders van leerlingen hebben de mouwen opgestroopt en zijn fysiek van start gegaan door grondwerkzaamheden op de bouwgrond aan de Kempensebaan zelf aan te pakken. Tegelijkertijd moest ook het daarnaast gelegen revalidatiecentrum opgestart worden. Van de bouw van het revalidatiecentrum en de mytylschool moeten er nog foto's ergens bij oud-revalidanten van het revalidatiecentrum en oud-leerlingen van de toenmalige mytylschool op de zolder liggen. Het zou fantastisch zijn als de start van de mytylschool evenals de ontwikkeling van het revalidatiecentrum (thans revalidatiecentrum Blixembosch) van meet af aan in kaart gebracht kan worden. De eerste revalidatiearts was dokter Van Gestel. Hij had een fysiotherapeut in dienst (dhr. Van Leeuwen). Deze was keihard en enigszins grof in de mond maar perfect in begeleiden van de revalidanten.
Ik hoop, samen met hen die in de toekomst gaan reageren op een der foto's van de mytylschool, een boekwerk te maken. Voorts zijn natuurlijk foto's en informatie over het revalidatiecentrum en de mytylschool welkom. Deze prachtige site heeft helaas nog weinig informatie en foto's over datgene wat de gemeente Eindhoven mede tot stand heeft laten komen voor mensen met een fysieke beperking. Wellicht kan uit het archief van het revalidatiecentrum en de huidige mytylschool verdere informatie op deze site worden geplaatst.


Datum: 13-03-2023
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Een late reactie maar ik ben het eens met Anton. Er is weinig te vinden over het revalidatiecentrum Eindhoven, zoals het in de jaren zestig genoemd werd. Ik heb daar gewerkt en herken de namen Van Gestel en Van Leeuwen. Zij gaven ook les aan de opleiding voor Heilgymnastiek en Massage in Den Bosch. Later werd het pas fysiotherapie genoemd. Ook over revalidatiecentrum Blixembosch is weinig te vinden .Toch voor veel mensen een belangrijk centrum!