EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7649

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Rijwiel / Motor / Bromfiets

Onderwerp 3.:

Piet Boogers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 82, Boogers motoren.

Beschrijving

Dit is de motorenzaak van Boogers (de bok) aan de Boschdijk in Eindhoven. Vanuit het centrum gezien net voorbij de Houtstraat aan de rechterkant. Zie ook foto 7470 Atlantisnummer 0019294.


Geplaatst op

30-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Heeft deze motorzaak Boogers ook niet tot aan het einde van haar bestaan op het begin van de Leenderweg gezeten, ergens in de rij op foto 24285? Of zou dat een andere Boogers zijn? Na de afbraak van de Boschdijk moesten ook veel winkels verhuizen. Ik meen dat zijn dochter Hennie Boogers heet en die heeft daar later ook nog in gewoond.


Datum: 02-03-2015
Naam: Gerard de Beurs  
img

Wat heeft foto 7470 met bovenstaand te maken?
=== Goed opgemerkt Gerard, dit zal waarschijnlijk 7650 moeten zijn. (Red.) ===


Datum: 02-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Gerard en redactie, de firma Boogers met de bromfietsen en motorhandel zou ook op de Leenderweg hebben gezeten, tenminste zoals ik me meende te herinneren. Vandaar dat ik bewust die rij woningen op de Leenderweg heb aangeduid als voorbeeld door middel van die foto omdat hij op die hoogte zat.
Maar ... inmiddels heb ik op de site gevonden dat het ene Wim Bogers (met één o) betrof en die was dus geen familie van de Boogers op de Boschdijk.. Ivm de afbraak op de Boschdijk was ik in de veronderstelling dat het misschien diezelfde Boogers betrof, daar de namen op elkaar leken. De foto die ik heb aangeduid heeft dan inderdaad geen relatie tot de foto waarmee bovenstaand verhaal begon. De foto 7650 is mij ook bekend. Mijn excuses voor de verwarring daarmee.


Datum: 06-03-2015
Naam: Wim Verhulst  
img

Wim Boogers (zoon van) heeft wel degelijk een motorzaak op de Leenderweg gehad en wel op 39. Dit was mijn geboortehuis (sigarenzaak) voordat Wim samen met Mia er een motorzaak begon. Op 37 woonden weduwe Coulaars en daarnaast Henk Koppelmans. Wij zijn in begin jaren zestig verhuisd naar nummer 35.


Datum: 07-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Wim, betrof het dan twee aparte families, want ik vond naderhand ergens dat de ene Bogers op de Leenderweg en de andere Boogers op de Boschdijk heette, met 1 en 2 o's. Daarmee veroorzaakte ik verwarring omdat ik vroeg of de Boogers van de Boschdijk destijds dezelfde waren als op de latere Leenderweg?


Datum: 08-03-2015
Naam: Wim Verhulst  
img

Wim was de zoon van fam. B(o)ogers op de Boschdijk.


Datum: 08-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Wim, dan is de cirkel bijna rond, dat was in het begin ook mijn vraag of het dezelfde winkelketen was (en verhuisd was naar de locatie die ik aanduidde met die foto die verwarring bracht) en of het mogelijk directe familie betrof. Ik las ook ergens dat, toen ze nog op de Boschdijk zaten, een zoon Piet al vroeg is verongelukt op 32-jarige leeftijd. Die Piet was dan een broer of neef van Wim.


Datum: 14-03-2015
Naam: Harrie van der Voort  
img

Even een toevoeging aan Wim en Piet Boogers. Omdat wij daar brood en gebak leverden, hebben we daar de bromfietsen gekocht. Het waren in die tijd DKW 's. Piet had toen een bedrijf op de Houtstraat waar hij motoren repareerde. Zelf ben ik daar nog geweest met een vastloper aan mijn DKW-automaat in de jaren 60. Toen ze weg moesten van de Boschdijk zijn ze een zaak met motoronderdelen begonnen aan de Woenselsestraat.


Datum: 06-09-2015
Naam: Elisabeth Smits Rams  

Ter info: Wim Boogers is mijn oom. Hij is de zoon van Antoon "de bok" Boogers van motorzaak op Boschdijk. Ome Wim had zelf een rijwielhandel op Leenderweg 41. Hij is broer van Piet Boogers. Ome Wim is helaas alweer een aantal jaren overleden.
<<< Elisabeth, wij missen je e-mailadres. (Red.) >>>


Datum: 07-09-2015
Naam: Wim Verhulst  
img

Hoi Elisabeth, Wim had de motorzaak op 39. Ik ben, voor de verkoop van de woningen, nog een middag op bezoek geweest bij de kleindochter van Wim en heb gelukkig nog foto's kunnen maken van het interieur van met name de keuken en bijkeuken die nog in de oorspronkelijke staat waren.


Datum: 07-09-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Ondanks dat uw oom Wim voor de fietsenhandel ging, reed hij zelfs op hoge leeftijd nog op zijn Harley-motor, die nu aan zijn kleindochter behoort. Ik heb hem twee maanden voor zijn plotseling overlijden nog gezien met zijn Harley, terwijl hij bij het vliegveld in Eindhoven aan het spotten was. Ik heb ook zijn lege werkplaats nog bezocht waar hij al die jaren zijn fietsenreparaties deed. Hij heeft zelfs net voor zijn overlijden nog wat gelast aan mijn motor!


Datum: 20-09-2015
Naam: Harrie van der Voort  
img

Ik heb even aan mijn moeder gevraagd. Die is ertegenover geboren in1925. Boven de zaak op de Boschdijk woonde de oude Boogers met zijn gezin. De zoons gingen ook de weg op zoals vader, met fietsen en motoren. De ene zoon heeft ook een zaak gehad op de Leenderweg . Hopelijk weer wat problemen uit de weg geholpen.


Datum: 01-11-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin)Swinkels  
img

Toen ik slaagde voor mijn diploma behaald op de 3e LTS in de Kaarderstraat in 1963 kreeg ik van mijn moeder een mooi cadeau en dat was een spiksplinternieuwe bromfiets van het merk DKW (met een verchroomde benzinetank). Deze had ze gekocht bij de zaak van Boogers op de Boschdijk.


Datum: 04-11-2016
Naam: Marcel Hermans  
img

Ik ben op zoek naar een duidelijke foto van de motorzaak Bo(o)gers uit Eindhoven, die in de jaren vijftig o.a. aan BSA-motoren sleutelde. Volgens mij heette de eigenaar Antoon.