EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2689

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hans Steenwinkelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hans Steenwinkelstraat. (1)

Beschrijving

Hans Steenwinkelstraat, kruising Hendrik de Keyzerlaan richting Keldermansstraat - Boschdijk. Op de achtergrond het complex van Philips-Nederland, Boschdijk 525. Situatie voor de verbouwing tot woonerf. (RHCe 0026983)


Geplaatst op

26-01-2006

Reacties:

Datum: 26-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Het huis rechts op de hoek komt ons bekend voor....


Datum: 26-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

In het tweede huis van de hoek woonden buurman en buurvrouw Arendsen, zij hadden een zoon Theo.
Daarnaast de familie de Kok op de andere hoek familie Cavens. In het eerste huis op de hoek van de Hans Vredeman de Vriesstraat/Hans Steenwinkelstraat de familie Banken. In dezelfde rij familie Stadhouders, Schattorie en Vonk.


Datum: 09-03-2006
Naam: Trees Dezaire  
img

Volgens mij betekent VOJ 'Voor Oud en Jong'. Er was nl. ook een Harmonie, kaart, toneel en zangclubs, buiten de speeltuin en later de rolschaatsbaan. Wie weet nog dat je rolschaatsen bij VOJ kun kopen? Ik kon absoluut niet uit de voeten met die rolschaatsen maar 1 meisje uit de Barrierweg kon geweldig schaatsen. Zij deed ook de 1e show bij het bevrijdingsfeest. Geweldige sfeer was er toen en heel de buurt zo prachtig verlicht. Dat waren echte feestdagen.


Datum: 24-03-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

Met 18 september was het daar altijd groot feest. 's Avonds prachtig verlicht en tegen een redelijke prijs kon je dan naar de rolschaatsshow kijken. Ook bij deze rolschaatsclub heb ik les gegeven en ook de shows gemaakt. Iedereen rolschaatste mee in de show van groot tot klein. Het was een gezellige rolschaatsclub, waar ik met veel plezier op terug kijk!


Datum: 29-08-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Trees het meisje van de Barrierweg heet Marijke Vervest. De rolschaatsen welke je bij het VOJ kon kopen waren alluminium u profielen met daarin twee rollers (wielen) in de vorm van een tonnetje. absolute ondingen. Toch had je nog kunstenaars die hierop konden schaatsen!


Datum: 29-08-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Marijke Vervest rolschaatste dan wel Tom, maar het zou ook haar zus Hanny kunnen zijn, die samen met nog steeds haar huidige partner Raymond Kuiper een voortreffelijk rolschaatspaar vormde, zowel binnen de VOJ vereniging als daarbuiten.


Datum: 06-02-2007
Naam: Ton Hoek  
img

De rolschaatsen die te koop waren bij VOJ waren bedacht door een werknemer van Philips. (Wie was dit genie?) De originele Hudora's waren erg duur voor de vele smalle beurzen in de vijftiger jaren. Hannie Vervest en haar partner die op de (oude) Jacob van Campenweg woonde hadden veel jaloerse bewonderaars (sters)!


Datum: 07-02-2007
Naam: Frans Verbeek  
img

Hierbij laat ik u weten dat Hanny Vervest, die getrouwd was met Roy Kuyper, vorig jaar (2006) is overleden.


Datum: 07-02-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Wie heeft het niet geprobeerd, ik ben zelf ook begonnen te leren op de cocos mat in de keuken. Daarna op het zand paadje en toen op de stenen, tot op de gladde ondergrond. Of het Hudora s waren weet ik niet, ze waren van een buurmeisje. Mijn kinderen kregen wel de Hudora, 30 jaar geleden. Ik heb ze nog, voor wie nog wil oefenen?


Datum: 02-09-2007
Naam: Wim Bogers  
img

Ik heb altijd zeker geweten dat VOJ voor onze jeugd betekende maar ik lees nu zulke stellige beweringen dat dat anders is dat ik gewoon ga twijfelen. Stond dat niet in letters op die ijzeren boog bij de hoofdingang? Ik ga nog wat in de foto's neuzen, misschien vind ik het antwoord ergens want nou wil ik het weten ook.
Je wordt ouder papa... ik geef het gauw toe.


Datum: 02-09-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Nou beste Wim, VOJ staat toch echt voor Voor Oud en Jong en dat al vanaf de pioniersjaren vanaf 1930.


Datum: 29-12-2013
Naam: Diana van Rossum  
img

Wie heeft niet de herinnering van dat schaatsen met de lichtjesdag? En ik dacht dat er ook iemand Nellie Arendsen heette, met blonde krullen uit de Thomas Vincidorstraat. Die kon het zo goed! Mooi die jeugdherinnering. Weet iemand of dat klopt met die naam?


Datum: 20-06-2014
Naam: Johan Arens  
img

Dat was Wilma Arens, destijds wonende in de Thomas Vincidorstraat.
Heeft nadien gerolschaatst bij de Lichtstad in de Trudostraat.
En ijschaatsen in Eindhoven en Den Bosch.